U sklopu dugogodišnjeg društveno-odgovornog projekta „Za naš ljepši kvart“, pri čemu su građani ti koji odabiru koji će se projekt u konačnici i realizirati, djeca su dobila još jedno mjesto za igru, i to takvo da ga mogu koristiti i djeca koja imaju poteškoće u razvoj ili još ne hodaju.

Tako je igralište na Jarunu sada opremljeno igralom s prilaznim rampama za lakši i sigurniji prilaz korisnika, a sve sprave dizajnirane su tako da omogućavaju sigurnu interakciju uz pomaganje razvoja motoričkih sposobnosti.

Osim predstavnika sponzora igrališta, otvorenju su prisustvovali predstavnici lokalnih udruga i njihovi štićenici te predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Damir Martin, veslački olimpijac, osvajač zlatne i srebrne olimpijske medalje te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je uz zahvalu sponzoru dodao:

"Odgovornost je svih nas da pomažemo onima kojima je to najpotrebnije i da kontinuirano osluškujemo potrebe građana. Drago mi je da su Zagrepčani odabrali igralište za djecu s poteškoćama u razvoju upravo na Otoku Trešnjevka jer to sadržaj za koji su ocijenili da im ovdje nedostaje. Pokraj igrališta, Grad Zagreb je svojim građanima već omogućio posebno prilagođeno kupalište za osobe s invaliditetom i prostor za druženja tako da tijekom vremena koje provode na Jarunu sada imaju što im je potrebno. Vjerujem da će tu provesti mnoge lijepe trenutke uz sve sadržaje koji su im od danas na raspolaganju.“

novo-mjesto-za-igru-za-djecu-s-teskocama-u-razvoju

Tekst: I. T. Foto: press