Novi, šareni prostori za djecu Siska

U suradnji s UNICEF-om i Gradom Siskom tvrtka IKEA opremila je prostorije za 120 djece predškolske i školske dobi

U srijedu, 21. rujna, predstavnici Grada Siska i UNICEF-a obišli su novoobnovljene prostore Područne škole Hrastelnica, jedne od četiriju obrazovnih ustanova s područja grada Siska koje su uređene i opremljene u sklopu programa "Sisačka šarena inkluzija". Prostori škola i predškola opremljeni su novim namještajem i didaktičkom opremom zahvaljujući donaciji tvrtke IKEA u vrijednosti od 160.000 kn, što predstavlja vrijedan doprinos u uključivanju ranjivih skupina djece u programe obrazovanja u Sisku.

ps-hrastelnica-2

Program "Sisačka šarena inkluzija" pokrenuli su Grad Sisak i UNICEF s ciljem omogućavanja pristupa kvalitetnom obrazovanju romskoj djeci i drugim ranjivim skupinama djece s područja grada Siska. Program uključuje edukaciju i podršku učiteljima i odgajateljima za kvalitetan početak procesa obrazovanja djece kao i trajnu suradnju s roditeljima kako bi što više djece bilo pravovremeno uključeno u obrazovne programe. Provodi se u suradnji s gradskim školama i vrtićima te Pučkim otvorenim učilištem "Korak po korak", a obuhvaća 60-tero romske i 60-tero neromske djece, više od stotinu roditelja i članova obitelji, te učitelje, stručne suradnike i rukovodstvo OŠ Galdovo i njezine područne škole Hrastelnica.

ps-hrastelnica-3

O značaju ulaganja u prostore predškolskih ustanova za provođenje programa "Sisačka šarena inkluzija" govorili su gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Valentina Otmačić te predstavnik tvrtke IKEA Igor Štefanec.

"Ovo je odličan projekt s kojim smo s pola milijuna kuna opremili prostore osnovnih škola Hrastelnica i Braća Bobetko te dva sisačka vrtića zahvaljujući našim partnerima iz UNICEF-a i IKEA-e. Ideja je najranjivijim skupinama djece omogućiti kvalitetno obrazovanje, ali uz uključivanje i njihovih roditelja, jer bez njih ovaj projekt nije održiv. Ovaj je projekt jedinstven jer promiče dobar glas o sisačkom školstvu i predškolskom odgoju", poručila je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Kristina Ikić Baniček, Valentina Otmačić, Igor Štefanac

Kristina Ikić Baniček, Valentina Otmačić, Igor Štefanac

"Poticaj za razvoj u ranom djetinjstvu najvrjedniji je dar za svako dijete, a takvih je poticaja za djecu i obitelji slabijeg imovinskog statusa, pripadnike manjinskih zajednica, kao i za djecu s teškoćama u razvoju, još uvijek premalo. Stoga nas iznimno veseli što je tvrtka IKEA prepoznala važnost ulaganja u rano obrazovanje najranjivijih skupina djece kako bi oni dobili jednake prilike i mogućnosti za ostvarivanje svojih potencijala kao i ostala djeca. Sigurna sam da će novi, šareni prostori postati mjesto u kojem će djeca, učitelji, odgajatelji i roditelji s područja Grada Siska s veseljem provoditi vrijeme u igri, učenju i druženju, što će poboljšati obrazovne ishode djece i pozitivno utjecati na kvalitetu njihova života u odrasloj dobi.", poručila je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

"Nama u tvrtki IKEA djeca su najvažniji ljudi na svijetu te kontinuirano nastojimo unaprijediti uvjete ranjivih skupina djece kako bi imali više mogućnosti da stvore bolju budućnost za sebe i svoje obitelji. Zato smo odlučili podržati projekt UNICEF-a i Grada Siska "Šarena sisačka inkluzija" u sklopu kojeg smo, uz donaciju namještaja i opreme za uređenje obrazovnih ustanova obuhvaćenih projektom, pružili i svoje znanje i stručnost u opremanju i uređenju volontiranjem naših zaposlenika", istaknuo je Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska.

igor-stefanac

Osim predškole i škole Hrastelnica, donacijom tvrtke IKEA opremljeni su prostori Dječjeg vrtića Sisak Stari, Dječjeg vrtića Sisak Novi te osnovne škole Braća Bobetko. Ukupna vrijednost programa "Sisačka šarena inkluzija" iznosi više od pola milijuna kuna.

Više o projektu Sisačka šarena inkluzija: https://hr-hr.facebook.com/sisackasarenainkluzija.inkluzija

http://www.unicef.hr/vijest/sisacka-sarena-inkluzija/

Tekst i foto: UNICEF

Preporučujemo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

IKEA već punih pet godina u Hrvatskoj!

Donosimo popis najprodavanijih proizvoda u trgovačkom lancu IKEA…

IKEA predstavlja ograničenu kolekciju namijenjenu mladim ljudima u pokretu

Mijenjanje doma nije lako, pogotovo kada morate prenijeti…

IKEA Art event 2019. stiže i kod nas!

Umjetnost se rasprostire pod tvojim nogama. Ili na…

Pročitajte i:

12. ZeGeVege festival održivog življenja

Prijatelji životinja organiziraju veganski festival o načinu života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne…

Bučnica Fest 2019.

Taman kako prolazi ljeto, razni festivali nas otvoreno žele udebljati pod svaku cijenu. Evo jednog…

Postanite član/ pretplatnik National Geographic Hrvatska

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i poklanjamo vam bambusom obložen spremnik za piće s…

Nastavlja se druženje uz crtiće i filmove na platou Mamutice!

Nastavlja se druženje na platou Mamutice u Zagrebu, uz crtiće i zabavno edukativne filmove za…