Novi projekti Centra ‘Pričaj mi’ nude radionice za djecu i roditelje

Nakon uspješne godine u kojoj su distribuirali didaktičko pomagalo kutiju “Ku-kuc” u Centru za psihološku podršku i razvoj “Pričaj mi”, u novu su godinu ušli sa zanimljivim projektima za djecu i njihove roditelje. Tri besplatna ciklusa radionica započinju krajem siječnja, a svoje mjesto možete rezervirati prijavom koje su započele ovoga tjedna.

"Jako smo sretni i uzbuđeni jer smo pripremili nešto posebno za male i velike. Od nove godine svi će naći ponešto za sebe u našem toplom prostoru. Zajedno ćemo maštati, pisati priče, dijeliti iskustva, opuštati se i učiti", kazala je predsjednica Centra "Pričaj mi" psihologinja Katarina Lončarić, posebno istaknuvši doprinos suradnika koji su marljivo razrađivali radionice proteklih mjeseci.

Do sretnih trenutaka "Tri, dva, jedan - igra" radionica je namijenjena djeci u dobi od 4 do 7 godina na kojoj će djeca predškolske i rane školske dobi rješavati zagonetke, dovršavati različite priče, učiti o sebi i drugima, glumiti životinje, razgovarati o spravama za letenje … Radionice će svake srijede, počevši od 31. siječnja, od 17.30 do 18.30 sati, voditi radna terapeutkinja Marija Blažeković i psihologinja Katarina Šimić. Organizatori obećavaju da će djeca uživati stvarajući nove stvari koje će ih osnažiti i dovesti do sretnih i radosnih trenutaka.

Škola kreativnog pisanja U Centru "Pričaj mi" također rade na osnivanju kolonije pisaca. Zato pokreću zanimljivu radionicu - "Hrkalovu školicu kreativnog pisanja" za djecu između 8 i 12 godina, a vodit će je spisateljica, novinarka i velika kreativka Jelena Pervan. Ciklus radionica o kreativnom pisanju održavat će se ponedjeljkom od 17.30 do 18.30 sati, a program će završiti književnom večeri. Probudite svoje kreativce i dajte im da nauče nešto posebno - pozivaju na projekt škole kreativnog pisanja koji započinje 5. veljače.

Pet minuta za mene Jačanje roditeljskih kompetencija, pružanje ideja za kreativno igranje s djecom, iznošenje prijedloga kako se opustiti i darovati sebi pet minuta - u središtu je radionica za roditelje kojima svakodnevni posao ne ostavlja dovoljno vremena za vlastite potrebe. U Centru "Pričaj mi" tako pozivaju roditelje da od 1. veljače četvrtkom između 17.30 i 18.30 sati svrate nakon posla u njihov prostor u Jagićevoj ulici 11 na šalicu domaćega čaja i sudjeluju u korisnim aktivnostima i razgovorima koje će moderirati dvije psihologinje - Antonia Ćosić i Ana Mužak.

Sve su radionice besplatne, financira ih Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a budući da je broj mjesta ograničen prijavite se što ranije na e-mail adresu: info@pricajmi.hr.

 

 

Tekst i foto: press

 

Preporučujemo

Pročitajte i:

Status muža koji se ženi ispričao pred svijetom: Danas sam shvatio kolika sam budala ispao

'Kako sam mogao da biti tako glup i vidim 'slabost' pored svih drugih stvari?', iskrene…

Premijera predstave Djed i Karlo u kazalištu Trešnja

Mladenački duh i životno iskustvo, naizgled nespojivo, uspio je spojiti glumac Miro Čabraja u predstavi…

Posve otvoreno: Angelina Jolie za Elle

Glumica i humanitarka zvijezda je travanjskog broja magazina Elle

Nagrađivani film za mlade i odrasle 'Brailleovo srce' 

Nagrađivani francuski film Brailleovo srce u režiji Michela Boujenaha donosi priču o prvoj ljubavi i čarobnoj moći…