Novi projekti Centra ‘Pričaj mi’ nude radionice za djecu i roditelje

Nakon uspješne godine u kojoj su distribuirali didaktičko pomagalo kutiju “Ku-kuc” u Centru za psihološku podršku i razvoj “Pričaj mi”, u novu su godinu ušli sa zanimljivim projektima za djecu i njihove roditelje. Tri besplatna ciklusa radionica započinju krajem siječnja, a svoje mjesto možete rezervirati prijavom koje su započele ovoga tjedna.

"Jako smo sretni i uzbuđeni jer smo pripremili nešto posebno za male i velike. Od nove godine svi će naći ponešto za sebe u našem toplom prostoru. Zajedno ćemo maštati, pisati priče, dijeliti iskustva, opuštati se i učiti", kazala je predsjednica Centra "Pričaj mi" psihologinja Katarina Lončarić, posebno istaknuvši doprinos suradnika koji su marljivo razrađivali radionice proteklih mjeseci.

Do sretnih trenutaka "Tri, dva, jedan - igra" radionica je namijenjena djeci u dobi od 4 do 7 godina na kojoj će djeca predškolske i rane školske dobi rješavati zagonetke, dovršavati različite priče, učiti o sebi i drugima, glumiti životinje, razgovarati o spravama za letenje … Radionice će svake srijede, počevši od 31. siječnja, od 17.30 do 18.30 sati, voditi radna terapeutkinja Marija Blažeković i psihologinja Katarina Šimić. Organizatori obećavaju da će djeca uživati stvarajući nove stvari koje će ih osnažiti i dovesti do sretnih i radosnih trenutaka.

Škola kreativnog pisanja U Centru "Pričaj mi" također rade na osnivanju kolonije pisaca. Zato pokreću zanimljivu radionicu - "Hrkalovu školicu kreativnog pisanja" za djecu između 8 i 12 godina, a vodit će je spisateljica, novinarka i velika kreativka Jelena Pervan. Ciklus radionica o kreativnom pisanju održavat će se ponedjeljkom od 17.30 do 18.30 sati, a program će završiti književnom večeri. Probudite svoje kreativce i dajte im da nauče nešto posebno - pozivaju na projekt škole kreativnog pisanja koji započinje 5. veljače.

Pet minuta za mene Jačanje roditeljskih kompetencija, pružanje ideja za kreativno igranje s djecom, iznošenje prijedloga kako se opustiti i darovati sebi pet minuta - u središtu je radionica za roditelje kojima svakodnevni posao ne ostavlja dovoljno vremena za vlastite potrebe. U Centru "Pričaj mi" tako pozivaju roditelje da od 1. veljače četvrtkom između 17.30 i 18.30 sati svrate nakon posla u njihov prostor u Jagićevoj ulici 11 na šalicu domaćega čaja i sudjeluju u korisnim aktivnostima i razgovorima koje će moderirati dvije psihologinje - Antonia Ćosić i Ana Mužak.

Sve su radionice besplatne, financira ih Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a budući da je broj mjesta ograničen prijavite se što ranije na e-mail adresu: info@pricajmi.hr.

 

 

Tekst i foto: press

 

Preporučujemo

Pročitajte i:

Zdrava prehrana kroz trudnoću i priprema za porod uz doulu

Nutricionistica Vedrana Dučkić i doula Sanja Bukač Štritof pripremaju trudnice i njihove partnere na sve…

Uz novo izdanje svim čitateljicama daruje se i novi broj Elle Decorationa!

Uz svaki kupljeni primjerak listopadskog broja časopisa Elle, besplatno ćete dobiti jesenski Elle Decoration.

Preko 50 posto upita roditelja može se riješiti bez odlaska na pregled

Gotovo 80% pedijatara smatra da je polovinu i više upita o zdravlju djece moguće riješiti…

Dugometražni animirani film Stopalići zagrijat će vas ove jeseni

Saša Lozar, Edo Majka, Domagoj Janković, Karlo Mrkša posudili glasove novim animiranim junacima