Zoolimpijada će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održavati od 2. do 11. siječnja 2015. Riječ je o jednodnevnom programu koji traje od 8 do 15 sati, a u kojem mogu sudjelovati djeca od 2. do 6. razreda.

Carstvo životinja skriva mnoštvo rekorda, a kako bi ih izbliza upoznali i s njima se usporedili, za školarce je osmišljeno mnoštvo zabavnih igara. U nastambi gibona organizirat će se igra spretnosti, nakon inspiracije lavovima igra u kojoj se treba pokazati snaga lavljeg čopora, a mladi će se natjecatelji moći usporediti i sa zmijama. Pred njih će, naime, biti stavljene raznovrsne prepreke na tzv. zmijskom poligonu. Dio je to igara u kojima se traže spretnost, brzina i snaga igrača, a razvijaju zdrav natjecateljski duh i timski rad.

Kroz igru se prikupljaju bodovi, a svakog sudionika Zoolimpijade na kraju dana očekuje odličje.

U skupini mogu biti 24 djeteta, a svaku skupinu vode dva edukatora. Polaznicima su tijekom sedmosatnog boravka u Zoološkom vrtu osigurani užina, slastica i čaj.

Ulaznice za program koje stoje 70 kuna, potrebno je prije plaćanja rezervirati putem telefonskog broja 01 77 88 534 ili elektroničke pošte edukacija@zoo.hr.

Tekst i foto: Zoološki vrt grada Zagreba