Riječ je o sedam besplatnih radionica za djecu koje se održavaju uz podršku Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, a kroz korištenje priča i slikovnica posebno će se provući tema prosocijalnoga ponašanja.

Kvalitetna dječja literatura //Radionice će se održavati svakoga četvrtka, a bit će organizirane na interaktivan način, uz primjenu koncepta korištenja različitih priča u radu s djecom. Na taj će se način kroz inovativan pristup i korištenjem različitih popratnih materijala dati detaljan uvid u važnost priče i igre u samoj prevenciji neprihvatljivog ponašanja. Osim odabrane kvalitetne dječje literature, u radionicama će se koristiti i didaktičko pomagalo za djecu „Ku-kuc! Priča je unutra“ u čijem je središtu problemska priča za djecu.

„A koje ćemo priče koristiti u radionicama? Imena slikovnica neka ostanu slatko iznenađenje, no ono što možemo otkriti jest da će sve priče biti kvalitetne, zanimljive, s plemenitom i dobrom porukom – baš onakve kakve nam trebaju za ovo vrijeme“, rekla je voditeljica projekta Katarina Tašev.

Rast i razvoj //Projekt na nov i maštovit način potiče kvalitetan rast i razvoj djece u ozračju prosocijalnoga ponašanja i obrađivanju priča koje upućuju na prevenciju nepoželjnih ponašanja, posebice nasilja, kao i na zaštitu prava djece.

Ciklus radionica „Tri, dva, jedan – priča!“ započinje u četvrtak 8. studenoga, a održavat će se svakoga narednoga četvrtka do 20. prosinca od 18 do 18.50 sati u prostorima Centra Pričaj mi u Jagićevoj ulici 11 u Zagrebu. Svoje dijete možete prijaviti na adresu e-pošte: info@pricajmi.hr.

Tekst i foto: press