Život je plavo nebo

„Život je poput plavog neba koje je ponekad obojeno simpatičnim bijelim oblacima, katkada sivilom i kišom, a ponekad nam se čini da nad nama bjesni oluja i pomeće naš život poput uragana“, podsjetio me je jutros bivši budistički svećenik Andy Puddicombe dok sam pomoću aplikacije koju je osmislio slušala njegovu 10-minutnu vođenu meditaciju. Njegova ideja i riječi da je nebo uvijek plavo, samo je naša interpretacija ponekad drugačija, bila je baš ono što mi je trebalo.

Usred turbulencija koje su prošlih mjeseci zahvatile moj život, pozitivnog uzbuđenja (ali i stresa) oko organizacije naše prve, velike konferencije „Moć samomotivacije“ te svakodnevnih izazova koji nas uvijek dočekaju kada im se najmanje nadamo – ova je usporedba stvari stavila na pravo mjesto. Kao kad nas nakon polijetanja aviona, kada dođemo iznad oblaka, dočeka plavo nebo, tako je i naša misija da naučimo tom stanju mira, spokoja i punog razumijevanja za život vraćati se kad god se u našim mislima počne stvarati oluja. Važno je vratiti se spokoju prije no što zavlada nemir.

Meditacija je samo jedan od alata za to, a naši sugovornici u ovom broju, autorica bestselera Anita Moorjani i indijski duhovni učitelj Mohanji, složni su da je za spokoj i mir sa sobom iznimno važna i autentičnost. To je ono stanje kada su naše želje usklađene s našim djelovanjem, kada se ne opiremo svojoj iskrenoj prirodi i ne potiskujemo svoja nadanja i potrebe. Ako smo pomireni sa sobom, lako se mirimo i sa svijetom, s turbulencijama i izazovima. Odbacujemo negativno kao da rukom odmičemo sive oblake, uvjereni u to da je priroda neba da bude plavo i kao takvo nam uvijek obasjava put.

Možda će baš neka od tema u ovom broju Sense biti pokretač vaše promjene. Nekima će naš Sensa Yoga & Detox Retreat na otoku Ižu biti početna točka za prihvaćanje sebe i čišćenje tijela i emocija za novi životni početak, a možda će samo biti dovoljno da sebe upitate: „Tko sam i što zaista želim?“ Ono u što ja vjerujem jest da je svatko od nas snažan za promjenu i iz kojeg god izvora došao poticaj, ako to želimo, ona duboka iskra u nama otvorit će nam put prema autentičnosti.

nova-svibanjska-sensa-je-stigla

Tekst i foto: promo