Nova, svibanjska Sensa je s nama…

Doznajte koje vas sve lijepe teme i ideje očekuju u novom broju! Potražite svibanjsko izdanje na svim kioscima!

Vi ste čarobni štapić! Zaintrigirao me i posljednjih dana obuzeo ovaj naslov jedne od tema u ovom broju Sense. Tako jednostavno rečeno, s dozom one dječje zaigranosti iz doba kad smo bespogovorno vjerovali u čuda, kad je zamah čarobnim štapićem imao moć ispraviti, popraviti i stvoriti stvari i osjećaje. Uz čarobni štapić mogli smo nestajati i sakriti se od nepravde, preseliti se u drugi, bolji svijet, zatvoriti oči i probuditi se sretniji, neokrznuti i uvijek nanovo spremni na igru.

Negdje putem izgubili smo čarobni štapić i stvari su se prestale događati same od sebe… Sama želja više nije bila dovoljna, ali sada, kao i tada, ključna je za promjenu. Za akciju, stvaranje, za punoću života. Bez želja stojimo u mjestu, čarobni štapić gubi svoju čaroliju, ne gradi, ne caruje. Samo čovjek sa željom može pronaći put prema radosti, svjetlu i smislu. I ta iskra pokreće u nama čarobni štapić. Ponekad nam čarolija uspije, ponekad ne, u svakom slučaju - pokušali smo. Pomaknuli smo se malo dalje od mjesta na kojem smo bili trenutak prije, naučili nešto novo, upoznali se bolje.

O tome govore naše želje, o mogućnosti da nas život i dalje iznenađuje, da nam naše godine i okolnosti u kojima živimo ne mogu oduzeti radost. Svi naši pokušaji, uspjesi i pogreške čine zanimljivu mješavinu svojstvenu samo nama, iskustva koja su nas formirala, mijenjala, modelirala. Iskoristite čarolije svog čarobnog štapića da prepoznate njihovu poruku. I ono što nikako ne smijete zaboraviti: u realiziranju svojih želja niste sami.

Od stručnjaka u određenom području do osoba koje prolaze kroz slične situacije kao vi, ne ustručavajte se potražiti pomoć, savjet ili utjehu. Možda baš netko ili nešto iz ovog broja Sense u vama pokrene iskru? Moja želja je upravo to, iskra koju svakog mjeseca pokreće naš čarobni štapić - Sensa.

Potražite novi broj Sense na svim kioscima od 8. svibnja!

Tekst: Izabela Vrtar
Foto: sensa

Preporučujemo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

Rodina radionica za buduće tate

Dragi tate, ovo je nešto samo za vas. Dočekajte svoju bebu spremni!

Prijave na besplatnu edukaciju za voditeljice trudničkih tečajeva

Iskoristite sjajnu priliku da postanete voditeljica trudničkih tečajeva u svojoj lokalnoj zajednici kroz vrlo korisnu…

Ljeto u Cesarcu uz kreativne radionice za djecu

Zadnji dan školske godine dobar je trenutak za biranje raznih kreativnih radionica za djecu koja…

Sajmić igračaka u Vestigiumu

Želite li se riješiti viška igračaka ili ih zamijeniti za neke druge, evo sjajne prilike