Nova, srpanjska Sensa je na kioscima!

Od petka 6. srpnja na kioscima je nova Sensa. Potražite novi broj, inspirirajte se i pročitajte pismo urednice...

Ključ otvara život

Malo je stvari kojima se divim kao ljudskoj snazi usmjerenoj u dobar, bolji cilj za sebe i okolinu. Mnoštvo upravo takvih ljudi okupili smo prošloga mjeseca na našem tradicionalnom Sensa danu, no oni nisu jedini koji krase ovaj vibrantni broj Sense. Kako i priliči ljetnim mjesecima - kad smo otvoreniji za nova iskustva, spremniji za promjenu i, možda, zatvaranje nekih starih poglavlja - ovaj broj vrvi "ključevima". Onim koji otvaraju vidike i vrata iza kojih se nalaze podrška i saznanje da u svojim nastojanjima i željama nismo sami. Uz novi broj svi čitatelji na poklon dobivaju Adriona mlijeko poslije sunčanja bez parabena i silikona.

U ovom broju ključeve drže inspirativne osobe, svaka u svome djelovanju jedinstvena, a tako bliska univerzalnim nastojanjima svih nas. Kao melem satkan od riječi i dobre energije, iskustvo i snaga koje su uložili u mijenjanje sebe i zajednice nabolje snažna su poruka svima nama. A ta poruka je da smo mnogo jači nego što mislimo i kako u svakomu od nas leži potencijal da zabljesne u punoj snazi. Poput naše drage suradnice Ana-Marije Jagodić Rukavina koja je pokrenula revoluciju u načinu na koji se brinemo o svom tijelu, a koja prvi put otkriva (težak) put koji ju je doveo do zadovoljstva sobom i svojim životom koje danas osjeća.

Holistička doktorica pedijatrije Ana Balažin Vučetić, poput Ana-Marije, prošla je težak put od života u potpunom neznanju i bolesti do osobe koja je promjenom prehrane postala primjer svima nama da smo sami sebi najbolji zdravstveni savjetnik. Njezina borba protiv kronične bolesti djelomice je zabilježena i na njezinom popularnom blogu Paleo hedonizam na kojemu svakom objavom dokazuje da prirodna hrana bez glutena može biti ukusna, raznolika, čak i prava delicija! Ali sve to na zdrav i cjelovit način, onako kako najviše volimo.

Ove žene, kao i mnogi drugi naši suradnici, počele su svoj put promjene na isti način - kontra struje. Često su nailazile na otpor okoline, mnogi su se čudili njihovoj potrebi da se ravnoteži vrate na prirodan i intuitivan način. Da, toliko smo pobjegli od tog dijela sebe da se ono umjetno i lažno danas smatra normalnim, a ono iskonsko, podržavajuće i snažne energije - čudnim i neobičnim. Mijenjajmo to zajedno, budimo svakim korakom bliži svojoj pravoj prirodi i osluškujmo ponajprije sebe! U tišini, sami sa sobom, govorimo najglasnije. Poslušajte…

Preporučujemo

Pročitajte i:

Roditelji.hr još jednom medijski podržali sjajnu konferenciju Mliječni zub: U potrazi za skrivenim talentima

Izuzetna nam je čast bila pratiti cjelodnevnu konferenciju s temom o darovitosti djece, upoznati brojne…

Žirafa Suli dobila je nastavak priče - pokušajte je osvojiti!

Suli je svakako najpoznatija dugovratka u našoj zemlji. Nakon što je prošle godine u slično…

Sveti Nikola u društvu hrvatskih sportskih zvijezda

Blagdanska groznica sve je bliže Zagrebu. Djeca s velikim nestrpljenjem očekuju dolazak Svetog Nikole.

Radionice Holističko majčinstvo

Potpuno nova radionica za mame, uz mali broj polaznica, uskoro kreće u Zagrebu