Nova predstava za najmlađu publiku u kazalištu Mala scena

Novom predstavom u Maloj sceni - praizvedbom teksta Kristine Gavran otvaraju se vrata nove kazališne sezone u Zagrebu. „Priča o VELIKOM i malom“ održat će se u četvrtak, 7. rujna 2017. u 18 sati

Tekst za priču o veličinama, oblicima i brojevima po narudžbi je napisala nagrađivana autorica i stalna suradnica Male scene Kristina Gavran. Evo što je sama rekla o predstavi:

"Ovo je priča o veličinama, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo. Uz pomoć bakinih uputa, naša pripovjedačica kreće u potragu za obećanim blagom koje se nalazi na tavanu. Ondje se nalaze kutije raznih veličina - velike, male, sićušne, srednje, ogromne… no kako prepoznati u kojoj se nalazi blago? Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon. Mogu li mala bubamara i veliki slon zaista biti prijatelji, morat ćete saznati sami."

Odgovore na razna pitanja u predstavi tražit će naša dugogodišnja suradnica, glumica Svetlana Patafta, koja po prvi put u Maloj sceni potpisuje i režiju. Autorski tim čine i scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj glazbe Lazar Novkov, koreografkinja Andrea Vozila, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, fotograf Mirko Cvjetko, producentice Tena Bosek, Mia Tomić, Jelena Vignjević i Svetlana Patafta te mentorica producenticama Vitomira Lončar. Predstava je nastala uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Mala scena jedino je kazalište u Republici Hrvatskoj koje sustavno producira predstave za najmlađu publiku, djecu od 18 mjeseci naviše, a "Priča o VELIKOM i malom" sedmi je naslov iz ciklusa "Priča o…". Ovaj ciklus započeo je 2002. godine u kojemu brojimo naslove "Priča o oblaku", "Priča o kotaču", "Priča o svjetlu", "Priča o vodi", "Priča o zvuku" te "Boje duge – Priča o bojama".

Više o predstavi pročitajte ovdje

 

 

Svoja mjesta na prvim reprizama za petak (8. rujna) u 18 te za subotu (9. rujna) u 10, 11:30 i 17 sati, možete rezervirati već sada online ili telefonski.

Mala scena od rujna će zasjati u nešto svježijem izdanju. Zahvaljujući Ministarstvu kulture kazalište je osvježilo zidove, malo promijenilo razmještaj u predvorju, i uz pokoji novi detalj, sve je puno ljepše!

 

Tekst i foto: press

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Lovci na snove poručuju: zavolite svoje snove!

Junaci predstave, lovci na snove, rade u tvrtki…

Doznajte kako je najotmjeniji div postao najljubazniji div u gradu!

Prema prekrasnoj priči Najotmjeniji div u gradu, vrhunske…

Nova glazbeno-scenska predstava za mlade u kazalištu Mala scena

U četvrtak, 24. siječnja 2019. u 19 sati,…

Pročitajte i:

Panika u kraljevskoj obitelji zbog koronavirusa

U jeku zaraze koronavirusom, Europom je zavladala masovna histerija, a sada se čini da je…

I vaše dijete može biti mladi poduzetnik

Zabum – Za budućnost mladih jedinstven je program za adolescente i mlade koji je pokrenuo…

Vježbate li u trudnoći i poslije poroda? Ovo bi moglo promijeniti sve

Tjelesna neaktivnost na četvrtom je mjestu vodećih čimbenika rizika smrtnosti u svijetu i jedan od…

Kako izaći na na kraj s dječjim emocionalnim ispadima?

Emocionalni ispadi ili takozvani tantrumi su vrlo česti kod djece s teškoćama samoregulacije, no također…