Noć muzeja u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Radno vrijeme Tehničkog muzeja Nikola Tesla u akciji Noć muzeja je od 18 do 24 sata, ulaz je besplatan na sve ponuđene sadržaje

Posjetitelji će moći razgledati stalni postav Muzeja u prizemlju i Planetarij. Za razgled će biti dostupna i izložba Davor Grünwald "Industrijski dizajn u kontekstu tehnologije", koja je postavljena u izložbenoj dvorani Muzeja.
Riječ je o prvoj cjelovitoj, velikoj retrospektivi ovog industrijskog dizajnera, koja prvi put na jednom mjestu okuplja dizajnerske radove iz razdoblja djelovanja u Hrvatskoj do sredine 1970-ih, dizajn za kanadsku industriju od 1976. do 2008, kao i nekoliko samoiniciranih radova nastalih nakon umirovljenja 2008. Izložba se odvija u organizaciji i produkciji Tehničkog muzeja Nikola Tesla, u partnerstvu s Hrvatskim dizajnerskim društvom, a kustosi izložbe su Marko Golub i Koraljka Vlajo. Izložba nas uvodi u život i rad ovog iznimnog dizajnera koji je dao značajan doprinos razvoju industrijskog dizajna u obje svoje domovine - Hrvatskoj i Kanadi. Svojim beskompromisnim inzistiranjem na kvalitativnom unaprjeđenju proizvoda kroz dizajn, Grünwald je često obavljao i pionirski posao educiranja svojih klijenata o važnosti dizajna unutar industrijske proizvodnje. Pripadnik generacije dizajnera koji su industriji i masovnoj proizvodnji pristupili s nadom da će donijeti blagostanje čitavoj zajednici, Davor Grünwald svaki je svoj profesionalni zadatak obavljao s podjednakim žarom, istovremeno rješavajući konstrukcijske i funkcionalne probleme proizvodnih procesa i zastupajući interese budućih korisnika.

Demonstracijski kabinet Nikole Tesle:

18.00 Renato Filipin: Predavanje uz pokuse
19.00 Branimir Prgomet: Predavanje uz pokuse
20.00 Renato Filipin: Predavanje uz pokuse
21.00 Branimir Prgomet: Predavanje uz pokuse
22.00 Renato Filipin: Predavanje uz pokuse
23.00 Branimir Prgomet: Predavanje uz pokuse

(zbog prostornih ograničenja potrebno je prethodno predmetnog dana preuzeti besplatnu ulaznicu/rezervaciju na blagajni Muzeja)

Predavanja u Planetariju:

18:00 Ante Radonić: Zvijezde, planeti i njihova gibanja
19:00 Zvonimir Drvar: Udaljenosti u svemiru
20:00 Ante Radonić: Različitosti svemirskih objekata
21:00 Zvonimir Drvar: Naše nebo u Noći muzeja
22:00 Ante Radonić: Što znamo o pojedinim poznatim zvijezdama?
23:00 Zvonimir Drvar: Zvjezdano nebo na Sjevernom polu

(zbog prostornih ograničenja potrebno je prethodno predmetnog dana preuzeti besplatnu ulaznicu/rezervaciju na blagajni Muzeja)

BESPLATNE ULAZNICE/REZERVACIJE ZA PLANETARIJ I DEMONSTRACIJSKI KABINET NIKOLE TESLE DIJELE SE OD 9 SATI, U PETAK 31. SIJEČNJA 2020. BROJ ULAZNICA/REZERVACIJA JE OGRANIČEN - NE PRIMAMO REZERVACIJE TELEFONOM ILI ELEKTRONSKOM POŠTOM! ZA RAZGLED OSTALIH DIJELOVA STALNOG POSTAVA U PRIZEMLJU NIJE POTREBNA ULAZNICA/REZERVACIJA.

ZA NOĆ MUZEJA NE PRIMAJU SE PREDBILJEŽBE I NAJAVE GRUPA. ULAZNICA/REZERVACIJA VRIJEDI ISKLJUČIVO ZA TERMIN KOJI JE NA NJOJ NAVEDEN.

Informacije:
Tehnički muzej "Nikola Tesla"
Savska cesta 18
10000 ZAGREB
01/4844-050, marijo.zrna@tmnt.hr

 

Tekst i foto: FB event

Pročitajte i:

Sajam vjenčanja Zagreb s preko 200 izlagača održava se 22. godinu za redom

Sajam vjenčanja Zagreb otvara svoja vrata čak 22. godinu za redom u Areni Zagreb, od…

Djeco, jeste li za kreativno druženje s ludim klobučarom?

Etnografski muzej u Zagrebu poziva na ludozabavni program za djecu uz izložbu “Kapa dolje! Priča…

dijete s ADHD-om u skoli

Savjetovanje za povećanje motivacije i samokontrole djeteta s ADHD-om u školi i svakodnevnim obvezama

Savjetovanje za roditelje “Povećanje motivacije i samokontrole djeteta u školi i svakodnevnim obvezama” posvećeno djeci…

Dan crvenih haljina podsjeća nas na važan zdravstveni problem

S obzirom na činjenicu da je moždani udar treći vodeći uzrok smrti u žena, pod…