Nakon dulje stanke, Kishon se vraća na Knapov kazališni repertoar, na veselje svih ljubitelja dobrih komedija. Ovu toplu, duhovitu, obiteljsku komediju u kojoj se isprepliću avanture malog čovjeka u njegovom svakodnevnom životu, pogledale su tisuće ljudi. Predstava oduševljava gledatelje svih dobnih skupina, a ujedno je ovo Kishonovo djelo uvršteno u popis obavezne lektire za osme razrede.

Avanture Indiane Jonesa, Supermana ili Robina Hooda blijede pred avanturama iz svakodnevnog života "malog" čovjeka kakve nam prikazuje Kishon. Potraga za izgubljenom dudom, kupnja stroja za pranje rublja ili odlazak na godišnji odmor u Kishonovoj interpretaciji predstavljaju prvorazredan avanturistički čin nas običnih smrtnika. Te humoreske o našim "svakodnevnim pustolovinama" savršeno precizno dijagnosticiraju naše mane i slabosti i, naravno, pršte od vedrog, samoiscjeljujućeg Kishonovskog smijeha.

Djela Ephraima Kishona prevođenija su od Biblije. Njegove su knjige prisutne u Hrvatskoj od 70-ih godina prošlog stoljeća i od tada se ne prestaju prepričavati po gradskim kafićima. Kishonov pronicljiv, samoironičan pogled na svijet i na naše skrivene i javne navike toliko se stopio s hrvatskim mentalitetom da ga s pravom možemo smatrati i domaćim piscem.

Predstavu je režirao provjereni Knapov „hitmaker“ Boris Kovačević, a glume Dunja Fajdić i Marko Hergešić.

Predstava je u siječnju na rasporedu u subotu, 25. 1. u 20 sati te 8. i 21. veljače u 20 sati

Cijena ulaznice: 40/50 kn

Adresa kazališta: Ivanićgradska 41 a, Zagreb

nasmijte-se-do-suza-na-predstavi-kod-kuce-je-najgore

Tekst i foto: press