Od karijere uličnog izvođača, preko pisanja pjesmica za reklame na BBC-u, Julia Donaldson postala je vrhunska autorica slikovnica i priča za djecu. Njena je mašta iznjedrila čitav niz likova koje djeca širom svijeta prepoznaju. Neki od njih kao nevjerojatni Grubzon (Gruffalo) postali su pravi klasici. Među brojnim knjigama koje je objavila, one koje je napravila u suradnji s ilustratorom Axelom Schefflerom zauzimaju posebno mjesto i postale su njen zaštitni znak. Osim Grubzona, tu su još i vještica iz priče Mjesta ima na metli svima, Grubzonovo dijete, majmunčić koji traži mamu, pustolovna Pužica kitova družica, bakica koja se žali da joj je Skučena kuća... Neki su likovi prave “face”.

najotmjeniji-div-u-gradu-stanuje-u-kazalistu-tresnja

Možda najveći među njima jest div Jura iz priče Najotmjeniji div u gradu – ljubazan i dobar toliko da je djeci neodoljiv. Trešnja je tu prekrasnu priču pretočila u predstavu, a ona govori o Juri koji je bio najneuredniji div u gradu. Uvijek je nosio par smeđih sandala i istu haljinu punu zakrpa. Zbog toga je bio tužan, pa odluči kupiti novu odjeću i postati najotmjeniji div u gradu.. I što mislite, je li onda postao sretan? Naravno da jest! Ali, je li ostao sretan? Zna li netko? I znate li što je to sreća i kako se daje? O da, sreća se može dati! I može biti bilo što kao na primjer igračka, zagrljaj ili čak kazališna predstava. Sreća nosi mnoga odijela i može se prerušiti u bilo što. Zato dođite i ne zaboravite povesti sa sobom nekog odraslog koga volite. Ako se u njima još krije dijete, možda (i uz malo sreće) podijelit ćete puno sreće.

Igraju: 

Danijel Radečić, Sanja Hrenar, Sandra Hrenar, Matija Antolić

najotmjeniji-div-u-gradu-stanuje-u-kazalistu-tresnja

Kako do besplatnih ulaznica?

Najbržim čitateljima našeg portala koji nam pošalju e-mail na adresu: urednistvo@roditelji.hr sa svojim podacima (ime, prezime, broj telefona i za koji od navedenih termina želite karte) darujemo po 2 ulaznice za predstavu.

najotmjeniji-div-u-gradu-stanuje-u-kazalistu-tresnja

Tekst i foto: Gradsko kazalište Trešnja