Ovaj je festival utemeljen 2001. godine, s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže mladoj zagrebačkoj publici tijekom proljetnih školskih praznika. Naj, naj, naj festival je od 2007. godine međunarodni. Festivalska konkurencija time je obogaćena različitim pristupima kazališnoj umjetnosti za djecu, koju svaka zemlja gost donosi sa sobom kao svoju specifičnost. Osobitost festivala je da su sve predstave besplatne. Na taj način svakom djetetu je omogućeno da školske praznike provede u kazalištu, uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.

Iznimna posjećenost festivalskih predstava – više od 5000 gledatelja, visoka estetska i umjetnička vrijednost predstava osigurala je Naj, naj, naj festivalu status renomirane dječje kazališne manifestacije u Hrvatskoj i široj regiji. Festival je natjecateljskog i ne lutkarskog karaktera.

Stručni žiri sastavljen od eminentnih kazališnih kritičara odabire i nagrađuje najuspješnije predstave – skulpturom Zlatna Žar ptica, u deset kategorija. Festival završava svečanom ceremonijom dodjele nagrada i velikim vatrometom u Bijeničkoj 97.

naj-naj-naj-festival-postaje-punoljetan

Ove godine, Naj naj naj festival postaje punoljetan. Prvih 6 godina Festival djeluje kao izbor ponajboljih hrvatskih predstava za djecu, a već 12 godina ima atribut međunarodnoga što, između ostalog, znači mogućnost da se domaće predstave kontekstualiziraju u odnosu na strane te da se publika informira što je dobro i aktualno u stranom kazalištu za djecu.

U srijedu 4. travnja od 11:00 sati održava se svečano otvaranje u GK Žar ptica, Bijenička 97, Zagreb predstavom Durica - male ljubavi za uzrast djece od pet godina nadaljeUlaznice su besplatne i preuzimaju se na blagajni 1 sat prije početka predstave.

Program festivala možete pročitati na sljedećoj poveznici.

naj-naj-naj-festival-postaje-punoljetan

Tekst i foto:zar-ptica.hr