Nadamo se da će mali čuvari prirode iz vrtića i škole bolje brinuti za naš planet od dosadašnjih generacija

Proglašeni su pobjednici 8. projekta Eko-paket u kojem je sudjelovalo rekordnih 109 ekoškola i ekovrtića iz cijele Hrvatske.

U organizaciji kompanije Tetra Pak i Udruge Lijepa Naša proglašeni su pobjednici 8. projekta Eko-paket u kojem je sudjelovalo rekordnih 109 ekoškola i ekovrtića iz cijele Hrvatske. Ove je godine pobjednik u kategoriji dječjih vrtića prema odluci stručnog žirija Dječji vrtić Hlapić iz Slavonskog Broda, koji je sve oduševio svojim radom na temu zaštite okoliša. U kategoriji djece od 1. do 4. razreda osnovne škole pobijedila je Osnovna škola Fran Krsto Frankopan iz Osijeka, dok su učenici Osnovne škole Slavka Kolara iz Hercegovca pobijedili u kategoriji od 5. do 8. razreda osnovnih škola te srednjih škola svojim radovima na temu recikliranja i ponovne upotrebe povodom Dana planeta Zemlje.

Rad Dječjeg vrtića Šegrt Hlapić iz Slavonskog Broda

Mali čuvari prirode i ove su godine na radionicama, igrom i zabavom naučili da se višeslojna kartonska ambalaža, osim što se mora pravilno odlagati, može upotrebljavati i za izradu različitih predmeta. Povećanje broja uključenih ekoškola i djece iz godine u godinu pokazuje da se podiže svijest o pravilnom zbrinjavanju višeslojne kartonske ambalaže i da je Eko-paket prepoznat kao kvalitetan projekt o educiranju djece o odgovornom ponašanju prema prirodi. Istovremeno dokazuje da je svijest o ispravnim metodama odlaganja višeslojne kartonske ambalaže stalno u porastu.

Neke od radova možete pogledati na Fb stranici Eko paketa

Tijekom osam godina provedenih u ovom programu educirali smo gotovo 45.000 djece iz cijele Hrvatske o tome kako adekvatno prikupljati, razvrstavati i reciklirati otpad. Usvajanje zelenih vrijednosti sve više postaje dio svakodnevne rutine mlađih generacija, što je najveća nagrada i najveća nada za održivu budućnost, izjavio je Dragan Rajković, direktor za kružno gospodarstvo Europe i Središnje Azije u Tetra Paku.

 

Proglašenje pobjednika

 

Tekst i foto: press, otvorna fotografija: OŠ Frana Frste Frankopana, Osijek (kategorija od 1. – 4. razreda OŠ)

Preporučujemo

Pročitajte i:

Uručen donacijski ček povodom akcije Pink ribbon dm-a i Storyja

Ovoga listopada vodeći lanac drogerija dm i lifestyle tjednik Story organizirali su akciju Pink Ribbon…

Zimsko izdanje Storybooka otvara sezonu hedonizma

Uz raskošno izdanje magazina Storybook utonite u sezonu lijepih tema i hedonističkih iskustava, kojima se…

Tribina o razvoju ovisničkog ponašanja mladih

Rizici od zlouporabe sredstava ovisnosti kod adolescenata mogu se uvelike smanjiti preventivnim programima i kontinuiranom…

Story shopping district

Ovog petka 6. prosinca i subote 7. prosinca Story donosi shopping poslasticu u srcu Zagreba.