Prvo će klasičari izvesti stavak iz suite Slike s izložbe, a onda će rockeri predstaviti svoju verziju toga istog stavka. Potom će se u Promenadi klasičarima pridružiti rockeri, pa će se onda klasičarima i rockerima pridružiti solo klavir, a klasičarima zatim udaraljkaši... I tako redom, u svim kombinacijama koje možete zamisliti - sve do veličanstvenog finala i Velikih vrata Kijeva!

Da će to biti prava eksplozija glazbe garantira Zagrebačka filharmonija pod vodstvom njezina šefa dirigenta Davida Danzmayra, ali i rock band koji se sastoji od vrhunskih instrumentalista kao što su Matija Moslavac, Berislav Arlavi, Boris Novak i Renato Palatinuš.

Musorgski Rocks
Foto:Igor Šoban/Zf

Bit će to najneobičniji 'glazbeni dvoboj' koji ste ikad vidjeli!

Kako bi ova ni po čemu svakodnevna izvedba bila još spektakularnija, filharmoničarima i rockerima na pozornici pridružit će se i naš prvorazredni klasični pijanist Filip Fak, ali i ekipa udaraljkaša iz Orkestra Dobre vibracije. Aranžmane za rock band priredio je Marin Rabadan.

A da doživljaj bude potpun, za ovaj 'epski glazbeni dvoboj' odabrano je remekdjelo 'najvećeg rockera među klasičarima' - kontroverznog ruskog skladatelja Modesta Petroviča Musorgskog - djelo koje obožavaju klasičari, ali ga zbog brojnih obrada vole i ljubitelji popa (Michael Jackson), rockeri (Emerson, Lake and Palmer), elektroničari (Tomita, Tangerine Dream) i metalci (Mekong Delta, Armored Saint).

Pitate li se tko će na kraju izaći kao pobjednik, odgovor je jasan: Svi vi koji ćete u petak 15.3. isključiti probleme, a uključiti - dobru glazbu!

MUSORGSKI ROCKS za sve klasičare, kao i za sve rockere - 15.3. u 19:30 u dvorani Lisinski!

Musorgski Rocks

Tekst: press

Foto: Igor Šoban/Zf