MUSORGSKI ROCKS – Epski glazbeni dvoboj Filharmonije i Rock Banda u Off ciklusu Lisinskog

Ako ste ljubitelji glazbe, posebice one dobre, ovo bi mogla biti poslastica za cijelu obitelj. Za manje od mjesec dana, 15.3. na najnovijem koncertu Off ciklusa Zagrebačke filharmonije, očekuje vas nešto što se ne viđa svaki dan. Jer kada te večeri najbolji zagrebački klasičari stanu na 'bojno polje' nasuprot vrhunskih rockera, pozornica dvorane Lisinski pretvorit će se u pravi glazbeni ring. A glazbeni dvoboj moći će početi!

Prvo će klasičari izvesti stavak iz suite Slike s izložbe, a onda će rockeri predstaviti svoju verziju toga istog stavka. Potom će se u Promenadi klasičarima pridružiti rockeri, pa će se onda klasičarima i rockerima pridružiti solo klavir, a klasičarima zatim udaraljkaši… I tako redom, u svim kombinacijama koje možete zamisliti – sve do veličanstvenog finala i Velikih vrata Kijeva!

Da će to biti prava eksplozija glazbe garantira Zagrebačka filharmonija pod vodstvom njezina šefa dirigenta Davida Danzmayra, ali i rock band koji se sastoji od vrhunskih instrumentalista kao što su Matija Moslavac, Berislav Arlavi, Boris Novak i Renato Palatinuš.

Musorgski Rocks

Bit će to najneobičniji ‘glazbeni dvoboj’ koji ste ikad vidjeli!

Kako bi ova ni po čemu svakodnevna izvedba bila još spektakularnija, filharmoničarima i rockerima na pozornici pridružit će se i naš prvorazredni klasični pijanist Filip Fak, ali i ekipa udaraljkaša iz Orkestra Dobre vibracije. Aranžmane za rock band priredio je Marin Rabadan.

A da doživljaj bude potpun, za ovaj ‘epski glazbeni dvoboj’ odabrano je remekdjelo ‘najvećeg rockera među klasičarima’ – kontroverznog ruskog skladatelja Modesta Petroviča Musorgskog – djelo koje obožavaju klasičari, ali ga zbog brojnih obrada vole i ljubitelji popa (Michael Jackson), rockeri (Emerson, Lake and Palmer), elektroničari (Tomita, Tangerine Dream) i metalci (Mekong Delta, Armored Saint).

Pitate li se tko će na kraju izaći kao pobjednik, odgovor je jasan: Svi vi koji ćete u petak 15.3. isključiti probleme, a uključiti – dobru glazbu!

MUSORGSKI ROCKS za sve klasičare, kao i za sve rockere – 15.3. u 19:30 u dvorani Lisinski!

Musorgski Rocks

Tekst: press
Foto: Igor Šoban/Zf

Preporučujemo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

8. festival bibliobusa - pravih riznica književnosti na kotačima

Rani dani lipnja donose veliko veselje - centar Rijeke zauzimaju bibliobusi, posebne i svima drage…

preventivni pregledi madeza

Preventivni pregledi madeža u nedjelju na Jarunu

Potaknuti konstantnim porastom broja oboljelih od melanoma u Hrvatskoj, Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba provodi…

Umjesto na kavi, vikend provedite na Medvednici i ne zaboravite povesti klince!

Zaklada „Hrvatska kuća srca“ poziva Zagrepčane na planinarenje i rekreaciju, a mi dodajemo da svi…

Tko su dobitnici ovogodišnjeg Romerquelle Story Hall of Famea?

Svake godine lifestyle magazin Story organizira prestižnu dodjelu nagrada Story Hall of Fame. Tako je…