Djeca, roditelji i vodstvo Nogometnog kluba Šparta pokrenuli su javnu akciju „Molimo vas, napravite nam igralište“ jer ni nakon 10 godina redovitih obećanja, oko 200-tinjak djece i dalje trenira na igralištu koje je među najlošijima u Zagrebu iako se radi o zagrebačkom nogometnom klubu koji će uskoro proslaviti 104. godine postojanja.

"Šparta je nama roditeljima više od kluba, ona je drugi dom našoj djeci, mjesto gdje se svi mi, i roditelji i djeca družimo, mjesto gdje su nastala nova prijateljstva za cijeli život, mjesto koje okuplja roditelje svih profila bez obzira na to od kuda su i što rade, a spaja ih ljubav prema sportu, nogometu, djeci i klubu" – istaknuo je Damir Naumovski, predstavnik roditelja NK Šparta.

Novo nogometno igralište i bolji uvjeti u klubu sigurno bi privukli još veći broj djece i roditelja, a roditelji i vodstvo kluba poručuju da bi sve koji im se žele pridružiti dočekali otvorenih srca i s toplim osmijehom, pružili im jedno predivno sportsko utočište za djecu, mjesto gdje se spajaju sport, prijateljstvo, mjesto gdje su svi jedna velika obitelj.

"Naša djeca, kada se žele družiti, dolaze baš ovdje, u klub gdje su im vrata uvijek otvorena, gdje znamo da su sigurni, da umjesto telefona i kompjutera biraju svoje prijatelje, loptu i druženje na otvorenom" – naglasio je Damir Naumovski. "Ovom javnom akcijom i okupljanjem želimo apelirati na odgovorne ljude u gradu i na sve ljude dobre volje da nas se više ne ignorira i bili bi zahvalni kada bi konačno dobili bolje uvjete kako bi svi mi koji tu radimo i dajemo sve od sebe kako bi ovaj klub išao dalje iz godine u godinu, kao i djeca koja ovdje treniraju, a i njihovi roditelji, osjetili da nismo zapostavljeni. S javnom akcijom nastavljamo dalje, nećemo odustati zbog naše djece." – poručio je Ivan Bošnjak, voditelj nogometne škole NK Šparta.

Stoga pozivaju grad, gradonačelnika i sve ljude dobre volje da ih podrže u ovoj akciji, pridruže im se i pomognu da NK Šparta napokon doživi svoj san novog igrališta koje nije samo teren prekriven travom, već je utočište svih nas ljudi dobre volje i djece koja ovdje odrastaju uz sport i druženje.

Tijek akcije možete pratiti na njihovim Facebook stranici

Tekst i foto: press