Mjuzikl Orašar oduševio Zagrepčane

Jučer je održana premijera mjuzikla Orašar - raskošne izvedbe koja predstavlja krunu petogodišnjeg rada Aplauz Teatra, koja će vas vratiti u djetinjstvo i nakon koje ćete više vjerovati svojim snovima

Božićna bajka za Aplauz Teatar započela je večeras premijernom izvedbom mjuzikla Orašar, autorskog projekta Lane Blaće i Marka Jurage u zagrebačkoj Produkciji kulture Aplauz. Raskošni glazbeno-scenski nastup oduševio je zagrebačku publiku. Pod redateljskom palicom osnivača Aplauza, Marka Jurage i glavne glumice te autorice songova i glazbe Lane Blaće oživjeli su Orašar, Vila Šećera, Kralj Miševa, Vila Snijega, Lope de Chocolate te mnogi drugi likovi koji su u raspjevano-rasplesanoj varijanti vjerno gledateljima dočarali duh božićnih blagdana te naglasili važnost mašte i obiteljske ljubavi.

Ansambl s trideset izvođača te plesna skupina Mind Will pod vodstvom Siniše Križaja, izveo je 25 songova i razigranih plesnih izvedbi. Jedna od atrakcija izvedbe je atraktivna i šarena scena koja se sastoji od dva nivoa, te vrlo privlačni rekviziti, torte visoke 2 metra, velike šećerne lizalice, ogroman sat i veliki sirevi. Raskošni kostimi djelo su kostimografkinje Emilije Šušković Jakopac i asistentica Nike Valentić i Tiane Pivčević, studentica kostimografije s Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Koreografiju potpisuje Dejan Jakovljević, a Matija Škvorc voditelj je zbora koji ujedno potpisuje i zborske aranžmane.

Osim Lane Blaće koja glumi Klaru, u glavnoj muškoj ulozi Orašara i princa Alberta pojavljuje se Matko Knešaurek, dok Klarine roditelje glume Jasna Jozić i Goran Malus ili Ivan Đuričić. Kao kralj miševa zablistao je Slavko Juraga koji je ujedno oduševio i sjajnom maskom.

Lana Blaće, pred kojom je bio vrlo zahtjevan zadatak osmišljavanja atraktivnih songova, a u suradnji s Markom Juragom, je u potpunosti osmislila drugi čin rekla je da je jako sretna što se konačno ostvario njezin san - stvaranje bajke prepune mašte, a upravo je Orašar priča uz koju je odrastala. Napomenula je da je ovaj mjuzikl namijenjen i djeci, no i odraslima jer nosi poruku koliko je važna mašta kao i ostvariti vlastite snove.

Planovi osnivača Aplauz Teatra vrlo su ambiciozni, mjuzikl Orašar već je preveden na engleski i njemački jezik te vjeruju da će kroz neko vrijeme oživjeti i na nekoj od pozornica izvan Hrvatske.

U mjuziklu Orašar uživali su i Renata Sabljak, Danijela Pintarić, Dražen Bratulić i Adi Karaselimović. Zagrepčani će ga moći pogledati tijekom prosinca (8.12, 9.12, 10.12, 14.12, 17.12, 21.12, 22.12 i 23.12), no zbog velikog interesa u planu je i nekoliko siječanjskih izvedbi od kojih su prve planirane za 10. i 11. siječnja. Više informacija pronađite na www.aplauz-teatar.hr.

Foto: Matija Pekić

Tagovi: , , , , , , , ,

Vezano uz temu

Baletna predstava Orašar u Centru za kulturu Trešnjevka

Povodom 20. obljetnice umjetničkog djelovanja Baletni studio Jastrebarsko…

Zimski kreativno-umjetnički program za djecu u kazalištu Trešnja

U najljepšem razdoblju godine kazalište Trešnja priprema zanimljiv…

Na prvi dan škole mladi izvode mjuzikl Alfija Kabilja "Tko pjeva, zlo ne misli"

Centar za kulturu Trešnjevka sezonu 2019./2020. počinje prvoga…

Zaustavimo tragedije u obiteljima

Može li se nasilje spriječiti? – Može! I…

Pročitajte i:

Koronavirus u Hrvatskoj! Hoće li zatvoriti škole i vrtiće?

Bilo je pitanje vremena kad će virus stići u našu zemlju, no brojni stručnjaci slažu…

Poznati kuhar pomaže djeci s poteškoćama! I vi možete biti dio priče

Sredstvima prikupljenim na gala večeri financirat će se edukacije djece i mladih iz svih dijelova…

Manekenka ima rješenje za ženski libido! Nećete vjerovati što sve prodaje poznato ime

Supermodel Elle Macpherson novim se proizvodom "učvrstila" na listi slavnih osoba koje koriste svoj utjecaj…

Horoskop otkriva tko su najkompliciranije trudnice

Znamo da trudnoća mijenja tijelo žene, no - reći će mnogi - mijenja i njezin…