King Cross je prvi moderni trgovački centar na ovom prostoru otvoren u rujnu 2002. godine. Jedno je od najugodnijih mjesta kupnje, ali i mjesto za provesti sate obiteljskog odmora ili susresti se s prijateljima, uz dozvoljen ulaz kućnim ljubimcima.

U subotu i nedjelju, 7. i 8. 3. King Cross je za trudnice, roditelje, bebe i djecu pripremio MiniFest vikend uz posebne popuste i pogodnosti u trgovinama s dječjom opremom, igračkama i hranom za djecu.

Uz voditeljicu Ines Preindl najmlađe čekaju bogate i raznovrsne zabavne aktivosti dok trgovine Bambino, Bubamara, Carters Oshkosh,Chicco, Magic Baby te DM, Interspar i Farmacia za roditelje nude posebne popuste na baby programe te edukacije i savjetovališta za roditelje.

MiniFest vikend opremiti će Harvey Norman sa svojim sigurnim i udobnim namještajem da bi se naši najmlađi osjećali kao kod kuće, dok uživaju u zanimljivom sadržaju koji smo im pripremili.

PROGRAM ZA DJECU 11:00 - 19:00 sati (7. i 8. 3.2015.)

11:00-11:45 h Interaktivna iPad radionica kroz aplikaciju „Cats With Spots“ (Mačke na točke) u dječjem startup corneru - iPad aplikacija interaktivna slikovnica nastala u hrvatskoj produkciji za djecu iznad 4 godine, prvi projekt iz planiranog serijala "Čudesne životinje", koji je nastao u suradnji riječke autorice Ive Vlašimsky i zagrebačkog studija DvasaDva.

Djeca kroz ovu priču uče o gepardu i leopardu, točkastim mačkama afričke savane. Priču prate animirane ilustracije, a na svakoj se stranici dodirom na ikonu pokreće i novi sadržaj sa činjenicama o životinjama, koji je upotpunjen fotografijama i video isječcima, kroz koje djeca mogu doznati detalje iz života geparda, leoparda, njihovog prijatelja pavijana te druge zanimljivosti o savani.

12-15 h Dječje istraživačke radionice „Nek ti edukacija bude zanimacija“ Bioteke - udruge za promicanje biologije i srodnih znanosti. Radi se o zabavnim, jednostavnim, zanimljiviim i edukativnim radionicama na kojima će se izvoditi eksperimenti iz područja biologije (uz malu pomoć voditeljica) na temu „Skrivene boje lišća“ i „Slasna DNA“. Za osnovnoškolce.

12-15 h Likovna radionica BOYA Maje Mesić uz slikanje patuljaka na temu novog crtanog filma „Sedmi patuljak“ uz brojne poklone. Dijete koje naslika najboljeg patuljka dobiti će priliku sudjelovati u sinkronizaciji novog crtanog filma i posuditi svoj glas jednom od likova. Boya je hrvatski dizajnerski proizvod i inovacija koja svojim posebno kreiranim oblikom potiče znatiželju i kreativnost kod djece, a da istodobno djeca ne trebaju koristiti šiljilo. Proizvod je dobitnik Red Dot nagrade za dizajn. Za djecu 3+.

15-18 h LEGO igraonica KOCKICE „Kockice“ su prvi i jedini klub koji okuplja LEGO entuzijaste u Hrvatskoj, a trenutno broje oko 70 članova u cijeloj Hrvatskoj i okolnim državama. Članovi su svih dobnih skupina koje spaja zajednički interes - skupljanje i slaganje LEGO kocaka te izrada LEGO modela. Za sve dobne skupine.

15-18 h TutoTod interaktivna radionica u dječjem startup corneru

TutoTod je iPad aplikacija namijenjena roditeljima djece od 1. do 5. godine koja pruža ideje i detaljne korake za kreativnu igru kod kuće. S obzirom na materijal koji roditelj ima na raspolaganju, TutoTod nudi tutoriale za izradu simpatičnih rukotvorina. Aplikacija ima edukativnu notu, razvija kreativnost, kognitivne vještine, samopouzdanje i ono najbitnije, potiče roditelje da provode kvalitetno vrijeme sa svojom djecom.

11-19 h NERF corner - Najbolji tajni agent – pucanje u metu, najbolji strijelci dobijaju diplome za najboljeg NERF tajnog agenta (uz pomoć voditeljice cornera). Za osnovnoškolce.

18 - 19 h VITA MININA RADIONICA CIRKUSKIH VJEŠTINA - sastoji se od zabavnih dječjih igara sa žonglerskim rekvizitima - maramama, lopticama i diabolom. Žongliranje je vrlo dobro za razvoj motoričkih sposobnosti djeteta te njegova samopouzdanja. Osim igara s djecom, klaunica VITAMIN će kao uvod izvesti i nekoliko svojih točaka iz uličnog showa VITA MIN SHOW te tako uvesti djecu u svijet cirkusa.

Tekst i foto: promo