“Milijun koraka” za za djecu i odrasle s intelektualnim teškoćama

Planinar Mario Carek krenuo je na 40 dana dug put rutom Via Adriatica tijekom kojeg će pješačiti od sjevera do juga Hrvatske u humanitarne svrhe za djecu i odrasle s intelektualnim teškoćama

Velika humanitarna akcija udruge Latice pod nazivom “Milijun koraka” predstavljena je danas u Miramar Sunny hotelu by Valamar u Rapcu. Planinar Mario Carek krenuo je na 40 dana dugu avanturu rutom Via Adriatica tijekom koje će pješačiti od sjevera do juga Hrvatske. Cilj je akcije, naime, prikupiti financijska sredstva za adaptaciju prostora udruge u kojem će stručni suradnici i volonteri kroz bogati sadržaj brinuti o članovima koji su nakon punoljetnosti prepušteni sami sebi.

"Prostor koji smo dobili od grada Koprivnice treba adaptirati i djeci i osobama s teškoćama u razvoju osigurati dostojanstven život. U novom prostoru će se provoditi socijalne usluge poludnevnog i dnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama te grupne i individualne psihološke podrške", rekla je predsjednica udruge Latice Nevenka Fuchs i pritom istaknula kako je drugi, jednako važan, cilj akcije podići svijest o problemima djece i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i teškoćama u razvoju.

Tako će Mario Carek s tim ciljevima na umu proći 1100 kilometara, 9 rijeka, 53 općine, 100 vrhova i to u više od milijun koraka. "Prohodat ću više od milijun koraka za one koji to ne mogu. Više od svega volim prirodu i izazove te snagom tijela, uma i duha želim pomoći onima kojima je pomoć zaista potrebna te su im ljepote Via Adriatice, nažalost, nedostupne", rekao je Carek uoči polaska na dugi put.

Podršku ovoj vrijednoj inicijativi dala je i Valamar Riviera čija je suradnja s udrugom Latice započela prije nekoliko godina kroz donacijski program "Tisuću dana na Jadranskom moru" u okviru kojeg je nekoliko grupa djece i štićenika ove udruge ljetovalo na moru.

Javnost će putem weba i društvenih mreža moći redovito pratiti kako Mario Carek napreduje u svojem poduhvatu i to na: www.latice.hr, www.milijunkoraka.org i www.viaadriatica.org ili na Facebook stranici Milijun koraka.

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Pročitajte i:

Zadnja Sensa u 2019. godini nosi vam dar

"Dani uoči Božića vrijeme je kad bismo trebali učiniti upravo suprotno od onoga što uvijek…

Uručen donacijski ček povodom akcije Pink ribbon dm-a i Storyja

Ovoga listopada vodeći lanac drogerija dm i lifestyle tjednik Story organizirali su akciju Pink Ribbon…

Zimsko izdanje Storybooka otvara sezonu hedonizma

Uz raskošno izdanje magazina Storybook utonite u sezonu lijepih tema i hedonističkih iskustava, kojima se…

Tribina o razvoju ovisničkog ponašanja mladih

Rizici od zlouporabe sredstava ovisnosti kod adolescenata mogu se uvelike smanjiti preventivnim programima i kontinuiranom…