Sutra, u četvrtak, 6.11, održat će se Nutrition day - međunarodni projekt u kojem treću godinu za redom sudjeluje i Klaićeva bolnica! Jedinstveno u svijetu, ovo jednodnevno istraživanje se u Klinici za dječje bolesti provodi pod vodstvom dipl. ing. Tene Niseteo, prve i za sada jedine pedijatrijske kliničke dijetetičarke u RH, u suradnji s Odjelom prehrane dječje bolnice, svih njenih bolničkih odjela i osoblja i po prvi put, ove godine i u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, čiji će se studenti nutricionizma volonterski pridružiti projektu!

Paralelno s epidemijom pretilosti, u kojoj nažalost prednjačimo na službenim ljestvicama, čak i među djecom i adolescentima, postoji još jedna, često zanemarena problematika: pothranjenost i njene posljedice, prvenstveno u hospitalizirane djece!

Cilj ovog istraživanja upravo je unapređenje bolničke prehrane, podizanje svjesnosti o važnosti nutritivne podrške, koja u konačnici znači brži oporavak naših najmanjih!

Ovakvo se istraživanje provodi svake godine u isti dan, i to samo jedan dan, u čitavom svijetu, a prikupljeni podaci koriste se za unapređenje svjesnosti o važnosti prehrane na čovjekovo zdravlje i brži oporavak od bolesti!

Foto: Profimedia