Međunarodni dječji festival Čarobna frula

U organizaciji Udruge Međunarodni dječji festival Čarobna frula, Centra za kulturu Trešnjevka i Hrvatskog društva skladatelja u razdoblju od 1. do 3. prosinca 2017., održat će se Međunarodni dječji festival Čarobna frula u Zagrebu.

Festival Čarobna frula je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera. Festival se održava treću godinu pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Ove godine odabrano je 97 pjesama i ukupno 111 djece solista iz 8 zemalja (Hrvatska, Slovenija, BiH, Crna Gora, Rumunjska, Bugarska, Malta, Srbija)

Festival je namijenjen djeci, solistima u dobi od 3-15 godina koja uživo na festivalu izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu.

Humanitarni dio festivala je taj što se novac od kotizacije uplaćuje Domovima za nezbrinutu djecu - Domovi Karmelićanki, a štičenici domova bit će i publika u drugom polufinalnom natjecanju.

Natjecatelji festivala natjecat će se u 5 kategorija: I kategorija 3-6 godina, II kategorija 7-9 godina, III kategorija 10-12 godina, IV kategorija 13-15 godina i kategorija dueti.

Festival se sastoji od tri polufinalnih natjecanja i jednog finala. Polufinalna natjecanja za natjecatelje iz Hrvatske održat će se 1. prosinca 2017., a dva polufinalna natjecanja za natjecatelje iz inozemstva 2. prosinca 2017.

Natjecatelje će ocjenjivati stručni i dječji žiri, te im dodijeliti nagrade.

Festival Čarobna frula na najljepši način promovira naš grad i domovinu, kroz usta presretne dječice i njihovih roditelja, koji se tijekom festivala upoznaju, druže, razvijaju svoje samopouzdanje, imaju priliku pokazati svoje umijeće i usporediti ga na zdrav način s umijećem ostalih natjecatelja, jer predivna iskustva koja su doživjeli ostat će im još dugo u sjećanju, Međunarodni dječji festival Čarobna frula je najveći i najveseliji međunarodni dječji festival takvog tipa u našoj domovini.

Organizacijski odbor svim natjecateljima osigurao je vožnju u Veselom božićnom tramvaju, razgledavanje grada uz turističkog vodića kao i posjet ZOO vrtu Grada Zagreba gdje će na Trgu Zebre 3. prosinca 2017. u 12 sati nastupati finalisti uz kićenje bora.

U revijalnom dijelu programa u finalu 3. prosinca 2017. nastupati će članovi The Voice, a djecu će posjetiti i Sv. Nikola.

Ulaz u CeKaTe, Zagreb, Park Stara Trešnjevka 1 se ne naplaćuje.

 

 

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

Djeca u medijskom svijetu

Medijska pismenost djece i mladih ključna je kako bi se djecu zaštitilo od neželjenih sadržaja…

VIDEO: Press konferencija koja će svima uljepšati blagdane

Pogledajte press konferenciju na kojoj je predstavljen Poklon s pričom – Story Super Božić sa…

Maša i Božić uskoro vas čekaju u Trešnji i podsjećaju na temeljne vrijednosti Božića

Nagrađivana spisateljica za djecu i mlade, Sanja Pilić, autorica je popularnog serijala priča o djevojčici…

Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima ‘To je najmodernija generacija u najboljim godinama’

Na konferenciji za novinare održanoj u utorak 21. studenoga predstavljen je projekt „Poklon s pričom…