Međunarodni dani obitelji i svjetlosti u Astronomskom centru Rijeka

u srijedu i četvrtak, 15. i 16. svibnja 2019. godine, u Astronomskom centru Rijeka prigodnim programom obilježit će se Međunarodni dan obitelji i Međunarodni dan svjetlosti. Međunarodni dan obitelji obilježit će se u srijedu, 15.5., u 18 sati, programom primjerenim starijima od 4 godine, animiranim filmom Kaluoka'hina – začarani greben. Međunarodni dan svjetlosti obilježit će se u četvrtak, 16.5., u 19 sati, programom primjerenim starijima od 11 godina, kratkim filmom Potraga za tamom i show-om Planeti Sunčeva sustava

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 1994. godine. Svake godine spomenuti se dan obilježava raznim događajima kako bi se istaknula važnost obitelji kao temeljne sastavnice društva.

Međunarodni dan svjetlosti proglašen je na UNESCO-voj konferenciji u studenom 2017. godine, a po prvi puta se obilježio u svibnju 2018. godine. Ova manifestacija ima za cilj istaknuti važnost uloge svjetlosti u životima ljudi diljem svijeta u područjima znanosti, kulture i umjetnosti, obrazovanja, održivog razvoja te različitim područjima kao što su medicina, komunikacija i energija.

Više o programima Astronomskog centra Rijeka pronađite na www.rijekasport.hr te na Facebook Fan stranici Astronomski centar Rijeka.

Ostale informacije:

  • prodaja ulaznica:
    a) Astronomski centar Rijeka; Sveti Križ 33, Rijeka
    b) www.mojekarte.hr
  • cijena ulaznica:
    Cijene ulaznica za planetarij: 20 kuna za odrasle; 10 kuna za djecu, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom. Cijene ulaznica za zvjezdarnicu: 10 kuna

Tekst i foto: Astronomski centar Rijeka

Preporučujemo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

Najbajkovitija utrka u Hrvatskoj za male i velike

Ne propustite najbajkovitiju utrka Hrvatske trkačke scene, šesti po redu Ogulin Trail, a ujedno i…

Vanna: Kralj lavova nezamjenjiv je u odgoju djece!

Igrana verzija Kralja lavova počinje se prikazivati 18. srpnja u kinima, a Vanna je otpjevala…

Razveselite djecu i uključite se u akciju Torbake za đake!

Ova simpatična akcija udruge Korak po korak može vas osloboditi ruksaka i torbi koje vaša…

Pipi pong dan u Art parku na Ribnjaku

Umjetnički projekt Art park sredinom lipnja započeo je s djelovanjem na svojoj novoj lokaciji - parku…