David Backham i Malala Yousafzai

Maloljetna Malali Yousafzai dobitnica nagrade za hrabrost

Šesnaestogodišnja djevojčica, stradala pod metkom Talibana, primila je nagradu za hrabrost koju joj je osobno predao David Beckham

Na dodjeli nagrada “Ponos Britanije”, koja je održana 7. listopada u Londonu, proslavljeni nogometaš David Beckham uručio je nagradu za hrabrost devojčici Malali Yousafzai.

Ova šesnaestogodišnja djevojčica iz Pakistana, zalagla se za pravo na obrazovanje žena u regiji i za BBC pisala blog pod pseudonimom. Upravo to je bio razlog zašto je u listopadu prošle godine, dok se vraćala iz škole, mala Malali bila meta napada talibanskog vojnika. Nakon osam dana provedenih u komi i nekoliko mjeseci oporavka, Malali je omogućeno da ponovo krene u školu, ali ovaj put u Velikoj Britaniji. Ona je tada izjavila da je to najsretniji dan u njenom životu, čime je potvrdila skromnost i snagu koju poseduje.

Malala Yousafzai

“Ti si jedna nevjerojatna mlada dama, posebna mlada dama, čija priča je uzdrmala milijune ljudi širom svijeta. I ja sam ponosan što imam tu čast da ti uručim nagradu.”, rekao je David Beckham predajući nagradu djevojčici.

Zahvaljujući smjelosti i hrabrosti Malali Jusufzai, ona je postala i najmlađi kandidat za Nobelovu nagradu za mir. No, kako je objavljeno danas ovogodišnja Nobelova nagrada za mir nije pripala Malali, već Organizaciji za zabranu korištenja kemijskog oružja (OPCW).

Izvor: Yumama.com
Foto: Splash/Guliver

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Učimo uspješno se nositi s djetetovim emocijama

Besplatno predavanje o prepoznavanju i podržavanju dječjeg emocionalnog sazrijevanje održat će terapeutkinja Michaela Richter

Gradonačelnik djeci predaje ključ grada

Sutra, 18. lipnja, u 10 sati Pavlinski trg u Rijeci bit će preimenovan u Dječji…

Fond #SPASIME prikupio četvrt milijuna kuna. To je tek početak!

U zagrebačkom hotelu Esplanade u petak 14. lipnja održana je humanitarna večer prikupljanja donacija namijenjenih…

'Priča o igračkama 4' premijerno prikazana u Kaptol Boutique Cinema!

Nakon devet godina na kino platna vraća se svim generacijama poznata ekipa iz Priče o…