David Backham i Malala Yousafzai

Maloljetna Malali Yousafzai dobitnica nagrade za hrabrost

Šesnaestogodišnja djevojčica, stradala pod metkom Talibana, primila je nagradu za hrabrost koju joj je osobno predao David Beckham

Na dodjeli nagrada “Ponos Britanije”, koja je održana 7. listopada u Londonu, proslavljeni nogometaš David Beckham uručio je nagradu za hrabrost devojčici Malali Yousafzai.

Ova šesnaestogodišnja djevojčica iz Pakistana, zalagla se za pravo na obrazovanje žena u regiji i za BBC pisala blog pod pseudonimom. Upravo to je bio razlog zašto je u listopadu prošle godine, dok se vraćala iz škole, mala Malali bila meta napada talibanskog vojnika. Nakon osam dana provedenih u komi i nekoliko mjeseci oporavka, Malali je omogućeno da ponovo krene u školu, ali ovaj put u Velikoj Britaniji. Ona je tada izjavila da je to najsretniji dan u njenom životu, čime je potvrdila skromnost i snagu koju poseduje.

Malala Yousafzai

“Ti si jedna nevjerojatna mlada dama, posebna mlada dama, čija priča je uzdrmala milijune ljudi širom svijeta. I ja sam ponosan što imam tu čast da ti uručim nagradu.”, rekao je David Beckham predajući nagradu djevojčici.

Zahvaljujući smjelosti i hrabrosti Malali Jusufzai, ona je postala i najmlađi kandidat za Nobelovu nagradu za mir. No, kako je objavljeno danas ovogodišnja Nobelova nagrada za mir nije pripala Malali, već Organizaciji za zabranu korištenja kemijskog oružja (OPCW).

Izvor: Yumama.com
Foto: Splash/Guliver

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Snaga pozitivno oblikovanog mozga

Izašla je nova knjiga Daniela J. Stiegel i Tina Payne Bryson u izdanju nakladne kuće…

Udruga Obitelji 3plus osmislila karticu s popustima za 600 tisuća Hrvata

Obiteljska kartica projekt je ostvaren u suradnji s nizom nacionalnih i lokalnih tvrtki partnera

Srednjoškolci, jeste li spremni mijenjati svijet?

Veleposlanstvo Švedske poziva sve učenike srednjih škola u Hrvatskoj da se pridruže globalnoj inicijativi #PrvaGeneracija…

Jesenska igra uz šumsku „Ku-kuc“ priču i lutke

Centar "Pričaj mi" poziva roditelje i djecu na predstavljanje novoga projekta "Ku-kuc! Priča je unutra"…