Humanitarni dio ovog događaja sastoji se u tome da svaki mali sportaš koji sudjeluje u igrama daruje svoju igračku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Caritasove kuće Svete Terezije od malog Isusa, Vrhovec i djecu iz kuće Svetog Josipa iz Hrvatskog Leskovca.

Osim igračaka, roditelji nerjetko donose razne potrepštine, poput pelena, odjeće, obuće, higijenskih potrepština, hrane, praška za rublje i ostalih korisnih stvari.

Cilj događaja je skupiti što više potrebnih stvari za one kojima su one najpotrebnije, pri čemu se članove od malena senzibilizira i educira o jednom od načina brige za one kojima je ta briga najbotrebnija i sve se to provodi kroz igru, zabavu, obilje smijeha i pozitivnih predblagdanskih vibracija.

Ovaj događaj će okupiti:

  • oko 500 djece predškolskog uzrasta, polaznika programa “Mali sportaši”
  • 800 – 1000 roditelja, rodbine, prijatelja…
  • 30 trenera i volontera
  • poznate sportaše i goste

Humanitarni događaj će se održati u subotu, 21. prosinca 2013. godine u 12.00 sati u sportskoj dvorani Prirodoslovne škole ”Vladimir Prelog“, Ulica grada Vukovara 269, Zagreb. Društvo športske rekreacije ”Mali športaši“, organizira ovu zanimljivu priredbu već sedmu godinu za redom.

Više informacija o događaju saznajte na: www.malisportasi.hr

Foto: Thinkstock