Majstori istraživači i Kreativni genijalci – dva nova programa Eko akademije

Tijekom proljetnih školskih praznika u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba održati Eko akademija, edukativno-zabavni program namijenjen učenicima od 2. do 6. razreda.

Eko akademija u Vrtu će se održavati svakodnevno od 3. do 8. travnja u terminima između 8 i 14 te između 12 i 18 sati. Ove godine Eko akademija ima dva različita programa kako bi se približila afinitetima različite djece, ali i kako bi onima željnima znanja i zabave, omogućila da u Vrtu provedu dva nezaboravna dana. Polazišna točka za oba je programa STEM područje, tj. znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika. Djeca kroz igru lako šire znanje, kreativno se izražavaju i razvijaju raznovrsne vještine. Najbolja potvrda za to su igre koje uključuju građenje. Djeca su prirodni graditelji, a kroz sastavljanje i rastavljanje uče kako stvari funkcioniraju.

Program Majstori istraživači naglasak stavlja na proučavanje, istraživanje i logičko zaključivanje. Polaznici će upoznati neke od najinteligentnijih životinja, ali upregnuti i vlastite moždane vijuge. Edukatori će ih potaknuti da uključe svoju moć zapažanja, uhvate se u koštac sa zagonetkama te krenu u uzbudljivu potragu za Petrom Zecimirom.

Program Kreativni genijalci orijentiran je na kreativnost te uporabu kreativnosti i mašte pri rješavanju problema. Pritom se potiče timski duh i upoznaju najnovije tehnologije. Ljudi oduvijek pronalaze nadahnuće u svijetu životinja, pa će polaznici programa doznati sve o prilagodbama životinja.

U Majstore istraživače djeca se mogu uključiti u utorak, četvrtak i subotu, a u Kreativne genijalce u srijedu, petak i nedjelju.

Sudjelovanje stoji 70 kuna dnevno, a uključuje i užinu. Djecu je u programe Eko akademije moguće upisati već sada putem mrežne stranice Vrta. Zahvaljujući suradnji s Continental Filmom i Cineplexxom svi će polaznici dobiti kupon s popustom za gledanje filma Petar Zecimir.

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Pročitajte i:

Zdrava prehrana kroz trudnoću i priprema za porod uz doulu

Nutricionistica Vedrana Dučkić i doula Sanja Bukač Štritof pripremaju trudnice i njihove partnere na sve…

Uz novo izdanje svim čitateljicama daruje se i novi broj Elle Decorationa!

Uz svaki kupljeni primjerak listopadskog broja časopisa Elle, besplatno ćete dobiti jesenski Elle Decoration.

Preko 50 posto upita roditelja može se riješiti bez odlaska na pregled

Gotovo 80% pedijatara smatra da je polovinu i više upita o zdravlju djece moguće riješiti…

Dugometražni animirani film Stopalići zagrijat će vas ove jeseni

Saša Lozar, Edo Majka, Domagoj Janković, Karlo Mrkša posudili glasove novim animiranim junacima