Majstori istraživači i Kreativni genijalci – dva nova programa Eko akademije

Tijekom proljetnih školskih praznika u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba održati Eko akademija, edukativno-zabavni program namijenjen učenicima od 2. do 6. razreda.

Eko akademija u Vrtu će se održavati svakodnevno od 3. do 8. travnja u terminima između 8 i 14 te između 12 i 18 sati. Ove godine Eko akademija ima dva različita programa kako bi se približila afinitetima različite djece, ali i kako bi onima željnima znanja i zabave, omogućila da u Vrtu provedu dva nezaboravna dana. Polazišna točka za oba je programa STEM područje, tj. znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika. Djeca kroz igru lako šire znanje, kreativno se izražavaju i razvijaju raznovrsne vještine. Najbolja potvrda za to su igre koje uključuju građenje. Djeca su prirodni graditelji, a kroz sastavljanje i rastavljanje uče kako stvari funkcioniraju.

Program Majstori istraživači naglasak stavlja na proučavanje, istraživanje i logičko zaključivanje. Polaznici će upoznati neke od najinteligentnijih životinja, ali upregnuti i vlastite moždane vijuge. Edukatori će ih potaknuti da uključe svoju moć zapažanja, uhvate se u koštac sa zagonetkama te krenu u uzbudljivu potragu za Petrom Zecimirom.

Program Kreativni genijalci orijentiran je na kreativnost te uporabu kreativnosti i mašte pri rješavanju problema. Pritom se potiče timski duh i upoznaju najnovije tehnologije. Ljudi oduvijek pronalaze nadahnuće u svijetu životinja, pa će polaznici programa doznati sve o prilagodbama životinja.

U Majstore istraživače djeca se mogu uključiti u utorak, četvrtak i subotu, a u Kreativne genijalce u srijedu, petak i nedjelju.

Sudjelovanje stoji 70 kuna dnevno, a uključuje i užinu. Djecu je u programe Eko akademije moguće upisati već sada putem mrežne stranice Vrta. Zahvaljujući suradnji s Continental Filmom i Cineplexxom svi će polaznici dobiti kupon s popustom za gledanje filma Petar Zecimir.

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Pročitajte i:

Izaberi životni poziv – postani SOS mama/SOS tata

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska raspisala je natječaj za radno mjesto: SOS mama/SOS tata. Ovo…

Uključite se u #BEAware nagradni natječaj i osvojite 2000 kuna

Centar za poremećaje hranjenja BEA poziva vas da sudjelujete u njihovom novom nagradnom natječaju

Potražite novi broj časopisa Lijepa&aktivna i ostvarite fitness ciljeve!

Ostvarite fitness ciljeve ovog proljeća i ojačajte svoje tijelo uz savjete dvomjesečnika Lijepa&aktivna! Novo izdanje…

Status muža koji se ženi ispričao pred svijetom: Danas sam shvatio kolika sam budala ispao

'Kako sam mogao da biti tako glup i vidim 'slabost' pored svih drugih stvari?', iskrene…