“Lov na čarobne knjige” događaj je inspiriran projektom engleske glumice Emme Watson, koja je organizirala potragu za knjigama u Londonu, ostavljajući ih na različitim mjestima u podzemnoj željeznici.

Pokretačica domaće inicijative je Alis Marić, koja stoji iza najpoznatijeg hrvatskog knjiškog bloga “Čitam knjigu”. Ona je ove jeseni udružila snage s novootvorenim lancem knjižara modernog doba “Hoću knjigu” kako bi zajedno još intenzivnije širili strast i ljubav prema knjigama.

Za ovaj sam projekt, od samih njegovih početaka, dobila veliku podršku prijatelja i suradnika kojima se ideja odmah svidjela. Nakon ljetne pauze drago mi je da će “Čitaj knjigu” i “Hoću knjigu” ovu zanimljivu potragu za hit naslovima dovesti i u gradove koje dosad nismo posjetili, a to su Split, Sisak i Pula izjavila je Marić.

lov-na-carobne-knjige-sutra-vas-ocekuje-u-sisku

“Lov na čarobne knjige” Sisčane i Sisčanke očekuje već u srijedu, 22. studenog. Deset knjiga, među kojima se nalaze i bestseleri Mlijeko i med Rupi Kaur, Zaslužili su ubojstvo Petera Swansona, Domina L. S. Hilton te mnoštvo drugih popularnih naslova, bit će skriveno na frekventnim mjestima u Sisku.

Lovci na knjige će smjernice moći pronaći na fotografijama koje će biti objavljene na Facebook stranicama “Čitaj knjigu” i “Hoću knjigu”. Knjige će biti zapakirane u zaštićenim “Hoću knjigu” kutijama, dok će se uz svaku knjigu naći poklon iznenađenja.

lov-na-carobne-knjige-sutra-vas-ocekuje-u-sisku

Prve fotografije iz Siska strastvene tragače za knjigama razveselit će već u jutarnjim satima, dok će se potraga nastaviti u Splitu i Puli na datume koji će naknadno biti objavljeni na Facebook stranicama.

Tekst i foto: press