Glavni cilj Centar za osobni i profesionalni razvoj "Sreća" je poticanje sretnog življenja i razvoja pojedinaca (djece, mladih i odraslih), obitelji, organizacija i zajednica. Jedan od njihovih programa za poticanje dobrobiti i sretnog življenja je upravo program "Ljubav u pokretu" kojimse potiče maksimalan razvoj potencijala djece i mladih. Uključenoj djeci se kroz njima zabavne i bliske metode omogućava da rastu u samouvjerene, samosvjesne, kreativne, suosjećajne, snalažljive, sretne i uspješne mlade i odrasle osobe.

Jedan od ciljeva programa je pružiti kreativnu i zabavnu aktivnost slobodnog vremena te poticati prijenos kvalitetnih oblika druženja i zabave s djeteta na dijete (ples i druženje bez nasilja, alkohola i droga, bez potrebe za dokazivanjem pred vršnjacima i s pozitivnim osjećajem pripadnosti, samopoštovanja te poticanja radosnog prihvaćanja sebe i drugih i snažnog osobnog integriteta). Ponajviše se koriste pokret i ples, zabavne dramske tehnike i različite likovne tehnike.

ljubav-u-pokretu-put-maksimalnih-potencijala-djece-mladih

Program za djecu i mlade "Ljubav u pokretu" se do sada provodio ili se još provodi u preko 30 lokalnih zajednica iz cijele Republike Hrvatske odnosno u ukupno 15 županija, a najveći broj je upravo u Primorsko-goranskoj županiji s obzirom na kvalitetno partnerstvo u ovom programu s Upravnim odjelom za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije koje traje već četiri godine.

Uz županiju i Centar "Sreća", vrijedan doprinos provedbi daju Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Centar "Sunce" i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci te uključene škole i volonteri. Podršku programu dali su u 2017. godini i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

ljubav-u-pokretu-put-maksimalnih-potencijala-djece-mladih

Autorica programa i metode "Ljubav u pokretu" je socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja Gordana Galetić koja već 20 godina provodi rad s djecom, mladima i odraslima. Putem neovisnih ispitivanja rezultata, program PP "Ljubav u pokretu" se pokazao djelotvornim, a zbog zabavnog elementa privlači mnoge sudionike svih uzrasta. Postoji i rekreacija "Ljubav u pokretu" koja je zabavan i lak, a vrlo djelotvoran oblik rekreacije za sve zainteresirane građane od 18-118 godina :)

Građani više o spomenutim programima mogu pratiti i poslati upite na Facebook stranici: www.facebook.com/CentarSreca

Program za djecu i mlade "Ljubav u pokretu" provodi se širom Hrvatske. Do sada je obuhvaćeno:

  • 15 županija
  • preko 30 lokalnih zajednica širom RH
  • sveukupno preko 450 djece i mladih (458) direktnim radom
  • preko 450 roditelja
  • preko 400 učitelja, pedagoga, psihologa, socijalnih pedagoga, rehabilitatora i logopeda.
Program širom Hrvatske provodi preko 20 ciljano dodatno educiranih stručnjaka koji su većinom pedagozi i socijalni pedagozi i drugih srodnih profesija te visoko stručan tim koji provodi edukaciju i superviziju za spomenute stručnjake. Više pogledajte i u sljedećem videu.

Tekst: press

Foto: https://www.facebook.com/CentarSreca/