Kraj školske godine često u prvi plan vraća rasprave o učenju i efikasnosti učenja. Iako ne nužno precizni pokazatelj nečijih sposobnosti, ocjene često upućuju na dobro savladane vještine učenja ili pak na postojanje prepreka koje tek trebaju biti savladane.

Koncept ‘učenja učenja’ još je u našoj sredini relativno nov. Temeljno je njegovo polazište da svatko može naučiti kako efikasno učiti pri čemu je bitno u obzir uzeti individualne karakteristike pojedinca i djelovati na vrijeme.

Nepoznavanje odgovarajućih metoda učenja često za posljedicu ima odbojnost prema učenju, sporije svladavanje gradiva te, posljedično, slabiji školski uspjeh tijekom cijelog školovanja.

Ljetni trening učenja

  • Pruža intelektualno izazovne sadržaje i aktivnosti, koje vašem djetetu na kreativan i drugačiji način, omogućavaju usvajanje novih vještina učenja
  • Osigurava interaktivan, zabavan i motivirajući način učenja pod vodstvom stručnjaka  i u društvu vršnjaka
  • Vaše dijete uči kako učiti i  još bolje pamtiti
  • Uči tehnike koncentracije koje pomažu prilikom učenja

Učenje je proces koji obuhvaća usvajanje navika, informacija, znanja, vještina i sposobnosti, a ovim programom obuhvaćeni su svi njegovi dijelovi.

Program je interaktivan, zabavan i motivirajući.

Namijenjen je djeci od 8-17 godina. Grupe su vršnjačke.

Program učenja se sastoji od:

Kognitivnih vježbi i strategija učenja:

  • Tehnike učenja i pamćenja (verbalne, vizualne i mješovite)
  • Usvajanje aktivnog načina učenja i osnovnih principa
  • Organizacija učenja i mentalne mape
  • Tehnike koncentracije
  • Tehnika brzog čitanja

Motoričkih vježbi:

  • Za povećanje koncentracije
  • Za povećanje motivacije

Psihosocijalnih vježbi za poboljšanje:

  • Samopouzdanja
  • Emocionalne ravnoteže
  • Kvalitetnijeg odnosa s drugima
  • Brige o vlastitom integritetu
  • Izražavanja vlastitih osjećaja i potreba na prihvatljiv način

U nastavku navodimo više informacija o spomenutim razvojnim područjima kako biste upoznali njihovu važnost u procesu učenja vašeg djeteta.

Kognitivnim vježbama djeca usvajaju različite tehnike učenja (verbalne, vizualne i mješovite), tehnike pamćenja i koncentracije, koje će ih naučiti aktivnom učenju, organiziranju i planu učenja, vođenju bilježaka te razdvajanju bitnog od nebitnog u sadržaju.

Tehnike se uče kroz interaktivni i praktični rad te se primjenjuju na konkretnim zadacima i školskom gradivu. Potrebno je donijeti školske udžbenike (izuzev stranih jezika i matematike) te lektire ili knjige koje bi željeli pročitati.

Motorički rast i razvoj kao i senzorička integracija bitni su za učenje jer se kretanjem aktiviraju određena područja mozga važna za učenje. Kroz program vježbi radimo na integraciji lijeve i desne hemisfere mozga čime se postiže veća koncentracija i usredotočenost prilikom učenja. Osim aktiviranja mozga, vježbanje pozitivno djeluje na razvoj motoričkih sposobnosti te bolju opskrbu organizma kisikom.

Motoričke vježbe raditi ćemo na početku i na kraju lekcije, ponekad i neovisno.

Psihosocijalnim vježbama djeca će usvajati psihosocijalne vještine koje će im omogućit postizanje bolje emocionalne ravnoteže u odnosu sa sobom i drugima te jačanja samopouzdanja. Kroz iskustveni i interaktivni rad učit će kako brinuti o svom integritetu, kako se oduprijeti pritisku vršnjaka, kako ostvariti kvalitetnije odnose, kako se zauzeti za svoje mišljenje, izraziti svoje osjećaje i potrebe na prihvatljiv način te niz drugih vrijednih sposobnosti.

Psihosocijalne vježbe radimo u grupama koristeći različita kreativna sredstva.

Ljetni trening trajat će tri dana, održavat će se u Zagrebu i u Rijeci

Termini

Zagreb:

Lipanj od 27. – 29. 06. 2016.

Srpanj  od 04.07. – 06.07.2016.

Srpanj od 11. – 13. 07. 2016.

Rijeka:

Srpanj od 14. – 16. 07. 2016.

Cijena: 1.300,00 kn

Popust 20% za rane prijave do 23. lipnja 2016.

Prijave i upisi putem maila info@cjelovitost ili putem telefona 099 788 94 22

Više na: http://cjelovitost.hr/ljetni-trening-ucenja/

Tekst: Cjelovitost

Foto: Profimedia