Tijekom ljetnih praznika, Arhimiš priprema niz edukativnih i zabavnih radionica. Može se razgledati stalni egipatski postav, naučiti kako izraditi egipatsku kultnu posudu za odlaganje organa – kanopu. Kako izraditi vlastitu kanopu može se naučiti na radionici „Moja kanopska vaza“ koja će se održati u subotu, 14. lipnja s početkom u 11 h.

Sudjelovanje u navedenoj radionici je besplatno (plaća se samo ulaznica u Muzej po cijeni od 10 kn), a sve što treba učiniti je prethodno se najaviti na mail adresu: abertol@amz.hr.

Na radionicu je potrebno donijeti praznu plastičnu bocu od 0,5 l koja će biti potrebna za izradu kanope. Broj mjesta je ograničen!

Radionice u srpnju održati će se u utorak, srijedu i četvrtak (1. 2. i 3. srpnja), od  10 h. Djeca školskog uzrasta mogu sudjelovati na bilo kojoj od ponuđenih radionica, a prethodne najave ovaj puta nisu potrebne. Važno je doći na vrijeme kada počinje određena radionica.

Cijena ulaznice po djetetu je 10 kuna. Za sve ostale informacije može se obratiti na mail abertol@amz.hr.

Raspored srpanjskih radionica održavat će se u sljedećim terminima:

1. srpnja (utorak)

  • 10h Budi Indiana Jones
  • 13h  Budi Indiana Jones

2. srpnja (srijeda)

  • 10h Mali egipatski umjetnici
  • 13h Egipatske maske

3. srpnja (četvrtak)

  • 10h Rimski mozaici
  • 13h Rimski mozaici

Prije početka nove školske godine svakako treba posjetiti izložbu „1914. Sjećanje na Prvi svjetski rat – novac, medalje i odlikovanja“. Navedenom izložbom Arheološki muzej u Zagrebu obilježava stotu obljetnicu početka Prvog svjetskog rata. Ovu izložbu će u subotu 30. kolovoza s početkom u 11 h popratiti poučna radionica „Neispričane priče o Prvom svjetskom ratu“.

Želimo da nam svatko dovede baku, djeda ili nekog starijeg kome su njegovi bliži ispričali priču vezanu uz događaje iz Prvog svjetskog rata. Potražite doma neki predmet iz vremena Prvog svjetskog rata (fotografije, razglednice, pisma ili neke osobne predmete) i pitajte roditelje za njegovu priču. Cilj ove radionice je da shvatimo kako u svakom ratu postoji i ona topla ljudska strana. Dođite u Arheološki muzej i ispričajte nam neku neispričanu priču o Prvom svjetskom ratu...

Sudjelovanje u navedenoj radionici je besplatno (plaća se samo ulaznica u Muzej po cijeni od 10 kn), a sve što morate učiniti je prethodno se najaviti na mail adresu: abertol@amz.hr