Udruga Val kulture u suradnji sa općinom Pićan i ove godine organizira Festival Legendfest u ovom ljupkom, istarskom gradiću gdje je prije 11 godina započeo svoj uspješan put i tijekom godina postao prepoznatljiv proizvod kulturnog turizma.

Glavna tema ovogodišnjeg LegendFesta u Pićnu su vampiri. Posjetitelji će moći saznati tajne o najpoznatijem hrvatskom i prvom europskom vampiru Juri Grandu, ali i nekim drugim mračnim bićima iz sjene. I ove godine na LegendFestu će oživjeti razne legende, mitovi i priče Istarske županije. Putem različitih vrsta umjetnosti i prikaza kroz multimedijalni i interaktivni spoj prostora, vremena i stila posjetitelji će se upoznati se sa bogatstvom nematerijalne i materijalne baštine Istre.

Programi i sadržaji koncipirani za cijelu obitelj te se svi uzrasti mogu dobro zabaviti, nešto naučiti i uživati u ljepotama Pićna i umjetničkim sadržajima. U neposrednoj blizini omogućeno je kampiranje za posjetitelje festivala kampere. Kamp je potpuno besplatan kao i svi sadržaji na cijelom festivalu.

Stari grad Pićan opet će biti odjeven u staro istarsko ruho, stanovnici u istarske nošnje, a između kamenih kuća odjekivat će zvuci starih istarskih melodija. Pićnom će hodati zanimljivi povijesni likovi i razna bića iz hrvatskih legendi i priča kao što su štrige, krsnici, vile, mlečani...

Svaki prostor, praznu kuću, livadu ili trg ispunit će umjetnički sadržaji kao npr. pjesnici koji recitiraju, pripovjedači, skečevi, glazbene točke i predstave na temu mitova legendi i priča Istre.

Glavne predstave odvijati će se na pozornici na otvorenom - Trnoplesarski trg, a u svim programima i sadržajima posjetitelji će moći sudjelovati od 18 – 24 sata.

Pozivamo vas da 30. i 31. srpnja 2016. posjetite LegendFest i uživate u bogatim programima, kao i u ponudi LegendSajma na kojem se mogu kupiti proizvodi lokalnih proizvođača kao što su suveniri, te kušati domaća vina i jela.

Ulaz i sudjelovanje na svim programima su besplatni.

Izvor: legendfest.hr