Lavlje slavlje u Zoološkom vrtu

U subotu, 30. svibnja, od 10 do 16 sati posjetitelji Zoološkog vrta grada Zagreba kroz raznovrsne će edukativne sadržaje pobliže moći upoznati tajanstveni svijet mačaka

Lavlje slavlje započet će predstavljanjem vladajućeg čopora: lava Lea i njegovih družica Ayane i Nyote. Ovaj popularni trojac već godinu dana zajedno živi u jednoj od najljepših nastambi Zoološkog vrta - na lavljoj stijeni Kidepo. Inače sramežljivi Leo brzo je prepoznat kao pravi vođa čopora. Njegove šarmantne družice najviše uživaju u igri, lovu na zebre od papira te popodnevnom drijemanju na velikoj stijeni usred nastambe.

1

Ove kraljevske životinje poznati su gurmani pa će u subotu u 10 sati posjetitelji moći promatrati hranjenje lavova posebnom poslasticom – boeuf cruom, tj. sirovom govedinom.

Tzv. Čoporativno druženje nastavit će se u edukativnom kutku. Tamo će posjetitelji uz razne preparate kao što su zubi, čeljusti, pandže i krzno moći saznati po čemu su lavovi slični, a po čemu različiti od ostalih mačaka Zoološkog vrta.

8

Arheolozi lavljeg srca

Posebno zanimljiva je radionica Arheolozi lavljeg srca gdje će se djeca sklona avanturi moći okušati u ulozi arheologa te sudjelovati u iskapanju dijela kostura špiljskog lava koji je nekada živio i na području Hrvatske.

Kreativno raspoloženi posjetitelji u sklopu radionice Safari moći će izraditi vlastiti dalekozor za promatranje lavova ili pak vlastitu lavlju masku.

Zoološki vrt grada Zagreba osim lavova nastanjuje i najelegantnija od svih mačaka – gepard Sifa. Tu su i rijetki euroazijski risovi Brko i Blu poznati po čupercima na ušima i kratkim repićima te specifičnom načinu lova. Jednako rijetki su i kineski leopardi Anjuna i njegova partnerica Lira koje krasi gusto narančasto krzno prošarano crnim pjegama te rep dug skoro jedan metar. Pretpostavlja se da danas živi samo oko 3500 kineskih leoparda, a ovaj je par svoje mjesto pod suncem pronašao baš u Zagrebu.

10

U svijetu je do danas opisano 37 vrsta mačaka. Mačke, od malih domaćih do velikih grabežljivaca, nastanjuju široko područje Europe, Azije, Afrike te obiju Amerika.

5

Tekst i foto: Zoološki vrt grada Zagreba

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Europska noć istraživača 2019.

U Splitu, Zagrebu, Rijeci i Osijeku ove će…

Fora priče za najmlađe u kojima svi sudjeluju!

Radionice interaktivnog čitanja za djecu, osim zabave, imaju…

Uskoro Međunarodna noć šišmiša pod sloganom: Dajmo više za šišmiše!

Ovogodišnja Noć šišmiša održat će se u petak,…

Pročitajte i:

Zimsko izdanje Storybooka otvara sezonu hedonizma

Uz raskošno izdanje magazina Storybook utonite u sezonu lijepih tema i hedonističkih iskustava, kojima se…

Tribina o razvoju ovisničkog ponašanja mladih

Rizici od zlouporabe sredstava ovisnosti kod adolescenata mogu se uvelike smanjiti preventivnim programima i kontinuiranom…

Story shopping district

Ovog petka 6. prosinca i subote 7. prosinca Story donosi shopping poslasticu u srcu Zagreba.

Mala škola dojenja u Zagrebu 8. 12. 2019.

Trudnice koje još nisu prošle školicu, evo nove prilike ovaj tjedan