Zrno promjene

I to će proći – riječi su koje si često ponavljam kad osjetim da me trenutak u kojem se nalazim preplavljuje. Ta jednostavna istina pomaže mi da se vratim u ovdje i sada, fokusiram se na zadatak, iako nije uvijek lako – pogotovo kad se osjećam kao da plešem na samom rubu. Vjerujem da se tako osjećaju mnogi od vas jer u takvom vremenu živimo i djelujemo. Okolina, prijatelj i obitelj prema nama imaju očekivanja, i sami imamo očekivanja od sebe te često ne pristajemo ni na što manje od cijelog paketa i savršenstva. No, koliko god pokušavali zadovoljiti očekivanja, nikad na svakom od životnih polja nećemo biti savršeni. Upravo na temu usklađivanja privatnog i poslovnog života nedavno sam sudjelovala na zanimljivom panelu. Od mene se očekivalo da i sama otkrijem tajnu svog balansiranja između karijere, obitelji i vlastitih želja i potreba. Umjesto da svoje djelovanje stavim u okvir koji bi netko mogao kopirati, bilo mi je važno naglasiti da nitko od nas nije savršen, bez obzira na to što nam se uvijek čini da je kod nekog drugoga trava zelenija. I to savršenstvo, koje često zamišljamo kao sveti gral uspjeha, zabluda je zbog koje na pogreške ne gledamo kao na poticaje, a u padovima ne vidimo  priliku da se sljedeći put pametnije penjemo. A trebali bismo.

Na drugom kraju savršenosti nalazi se ono što smatram mnogo važnijim – autentičnost, jedinstvenost. Naša unutarnja energija, posebna znanja i iskustva koja su samo naša i koja emitiraju posebnu vibraciju. Možda bi netko drugi u vašim životnim okvirima grcao, a vi njima plovite – ponekad na valu uspjeha, ponekad na nemirnome moru koje zahtijeva čvršće kormilo, no povrh svega, duboko u sebi znate što radite. Čestitajte sebi na svakom uspjehu i prihvatite činjenicu da ne možete u svakom trenutku biti na vrhu. Mnogo je važnije da radimo na alatima koji će nam pomoći da se podižemo u trenucima kad ruže ne cvjetaju. U svemu tome ne libimo se zatražiti pomoć – od obitelji, od prijatelja, od kolega... Često na tu jednostavnu, empatičnu stranu našeg života zaboravljamo; osjećamo se sami iako smo okruženi ljudima svakoga dana. Možda neko zrno pomoći i promjene pronađete i u ovoj Sensi. Istražujte i uživajte jer stvarana je s mnogo ljubavi i vjere u još bolje sutra!

POTRAŽITE NASLOVE BESTSELERA Ljubav i preživljavanje: Osam putova do bliskosti i zdravlja; Ukratko /fast food/ za dušu; Tao podučavanje; Molekule emocije - znanost u pozadini medicine uma i tijela; Mala knjiga velikih ideja - gdje znanost susreće duhovnost; Osobna sloboda u sedam lakih koraka.

kuc-kuc-vrijeme-je-za-novu-sensu