Koji vitamini i minerali vam nedostaju?

Na Indiegogo platformi za grupno financiranje pokrenuta je kampanja za projekt Vitastiq koji će zamijeniti popularno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa u ljekarnama te pružiti uvid u stanje organizma bilo gdje i bilo kada pomoću smartphone-a

Vjerojatno ste bar jednom naišli u kvartovskoj ljekarni na ponudu za besplatno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa vašeg organizma pomoću elektroda i akupunkturnih točaka na tijelu. Sada više nećete morati pratiti gdje se i kada takve akcije provode jer postoji jednostavnije rješenje. Trudnice će brže moći dobiti uvid koje vitamine i minerale bi valjalo dodatno uvesti kako bi se beba sigurnije i zdravije razvijala, a da pritom i same zadrže dobar imunitet i raspoloženje. To, dakako nije zamjena za savjetovanje s ginekologom, no može pružiti vrijednu informaciju o stanju tijela. Koristan je ovo uređaj za cijelu obitelj. No, o čemu se zapravo radi?

Riječ je o prvom uređaju na svijetu za osobno mjerenje vitamina i minerala u tijelu koji se priključuje na smartphone. Kroz nekoliko jednostavnih koraka, Vitastiq pruža uvid u stanje organizma te osigurava kontrolu i prevenciju prije nego se pojave simptomi deficita vitamina i minerala. Postupak je jednostavan – u svega nekoliko sekundi laganim pritiskom elektrode na određene točke lica i tijela, dobiveni se podaci obrađuju preko besplatne Vitastiq aplikacije, koja omogućava pohranjivanje podataka mjerenja te praćenja stanja organizma.
"Ovo je pametniji i jednostavniji način brige o zdravlju kojim se olakšava uvid u ciljano uzimanje dodataka prehrani ali i u osobni nutricionistički plan prehrane." – ističe Dean Vranić, kreator Vitastiqa, te nastavlja: "Po prvi puta korisnik može sam pomoću svog smartphonea, uređaja i aplikacije mjeriti vitaminsko-mineralni status bilo gdje i bilo kada."
U ovom trenutku aktivna je Indiegogo kampanja igg.me/at/vitastiq za financiranje cijelog projekta. Nakon dvije godine intenzivnog rada na Vitastiq projektu, hrvatski kreativci razvili su hardver i aplikaciju za iOS, a kako bi razvili Android verziju i pokrenuli masovnu proizvodnju, trebaju upravo početni push.
Zanimljivo je također da su kao najveću 'nagradu' zainteresiranim Indiegogo ulagačima ponudili sedmodnevno putovanje u Dubrovnik i druženje s timom koji stoji iza proizvoda te neograničenu količinu vitamina D – dubrovačkog sunca.

Tekst: roditelji.hr

 

Preporučujemo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

Kad Božić zakuca na vrata

Prije nego vas blagdanska euforija potpuno obuzme, želimo…

Još jedna Mala škola dojenja u Zagrebu

U ponedjeljak, 13. kolovoza 2018. u Rodinu gnijezdu,…

7 zgodnih načina da dijete pripremite na dolazak nove bebe

Pitate se kako učiniti vašeg mališana uzbuđenim i…

Pročitajte i:

Dođite na ogledne satove i upišite novu sezonu ART radionica za male i velike!

Pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje i Petre Popović, magistre edukacije likovne kulture…

Novi broj National Geographica otkriva rađanje Europe i prvih Europljana

Europljani koji žive danas, u bilo kojoj zemlji, raznovrsna su mješavina drevnih predaka koji potječu…

Volite štrudle? Onda se u rujnu vidimo u Jaškovu

Jedno od onih događanja na koje dođete nakon što ste tjedan dana postili pa da…

Znanstvene radionice časopisa National Geographic Hrvatska na otoku Krku

Ako ljetujete na Krku, svakako povedite svoje mališane u Omišalj i Njivice na znanstvene radionice…