Vjerojatno ste bar jednom naišli u kvartovskoj ljekarni na ponudu za besplatno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa vašeg organizma pomoću elektroda i akupunkturnih točaka na tijelu. Sada više nećete morati pratiti gdje se i kada takve akcije provode jer postoji jednostavnije rješenje. Trudnice će brže moći dobiti uvid koje vitamine i minerale bi valjalo dodatno uvesti kako bi se beba sigurnije i zdravije razvijala, a da pritom i same zadrže dobar imunitet i raspoloženje. To, dakako nije zamjena za savjetovanje s ginekologom, no može pružiti vrijednu informaciju o stanju tijela. Koristan je ovo uređaj za cijelu obitelj. No, o čemu se zapravo radi?

Riječ je o prvom uređaju na svijetu za osobno mjerenje vitamina i minerala u tijelu koji se priključuje na smartphone. Kroz nekoliko jednostavnih koraka, Vitastiq pruža uvid u stanje organizma te osigurava kontrolu i prevenciju prije nego se pojave simptomi deficita vitamina i minerala. Postupak je jednostavan - u svega nekoliko sekundi laganim pritiskom elektrode na određene točke lica i tijela, dobiveni se podaci obrađuju preko besplatne Vitastiq aplikacije, koja omogućava pohranjivanje podataka mjerenja te praćenja stanja organizma.

“Ovo je pametniji i jednostavniji način brige o zdravlju kojim se olakšava uvid u ciljano uzimanje dodataka prehrani ali i u osobni nutricionistički plan prehrane.” - ističe Dean Vranić, kreator Vitastiqa, te nastavlja: “Po prvi puta korisnik može sam pomoću svog smartphonea, uređaja i aplikacije mjeriti vitaminsko-mineralni status bilo gdje i bilo kada.”

U ovom trenutku aktivna je Indiegogo kampanja igg.me/at/vitastiq za financiranje cijelog projekta. Nakon dvije godine intenzivnog rada na Vitastiq projektu, hrvatski kreativci razvili su hardver i aplikaciju za iOS, a kako bi razvili Android verziju i pokrenuli masovnu proizvodnju, trebaju upravo početni push.

Zanimljivo je također da su kao najveću ‘nagradu’ zainteresiranim Indiegogo ulagačima ponudili sedmodnevno putovanje u Dubrovnik i druženje s timom koji stoji iza proizvoda te neograničenu količinu vitamina D - dubrovačkog sunca.

Tekst:roditelji.hr