Naklada Nika predstavila je knjigu Upoznaj Zagreb, jedinstven vodič kroz glavni grad Hrvatske namijenjen cijeloj obitelji.

“O Zagrebu postoji čitav niz romana, knjiga i vodiča, ali je malo knjiga koje opisuju grad u cjelini. Zato smo poželjeli napisati veselu i zabavnu knjigu koja bi govorila o povijesti Zagreba te njegovim znamenitostima, ali i zanimljivostima iz života grada. Knjiga donosi mnoštvo korisnihinformacija koje su popraćene s lako pamtljivim, ali mnogim Zagrepčanima nepoznatim sličicama o njihovim davnim sugrađanima. Kako bismo čitatelje potaknuli i na stvarni obilazak grada, u knjizi se mogu pronaći i informacije o kreativnim radionicama u muzejima, predstavama u dječjim kazalištima i ostalim za djecu važnijim događajima u Zagrebu”, kazala je autorica knjige Vesna Stričević.

knjiga-upoznaj-zagreb-za-nove-generacije-skolaraca

Među posebno zanimljivim crticama iz zagrebačke prošlosti su one o proganjanju prvog balona koji se vinuo u nebo iznad grada, prvom zagrebačkom slastičaru te asteroidu nazvanom po hrvatskoj prijestolnici.

Kako bi se sadržaj knjige što kvalitetnije približio novim generacijama školaraca, knjiga je oplemenjena duhovitim ilustracijama i atraktivnim zemljovidima koje potpisuju Gordana Ivković i Mirela Ivanković Bielen.

Osim u obiteljskim knjižnicama knjiga Upoznaj Zagreb svoje mjesto pronalazi i u rukama prosvjetnihdjelatnika koji povijest i umjetnost Zagreba učenicima žele približiti na što živopisniji način.

knjiga-upoznaj-zagreb-za-nove-generacije-skolaraca

Tekst i foto: press