Vlada Republike Hrvatske dala je suglasnost Kliničkom bolničkom centru "Sestre milosrdnice" za raspolaganje nekretninom na lokaciji Ilica 197 u Zagrebu i sklapanje Ugovora o zakupu poslovnog prostora s Klinikom za dječje bolesti Zagreb, u cilju preseljenja  Zavoda za hematologiju i onkologiju KDB Zagreb.

"Ponosni smo i sretni što smo uspjeli osigurati novi prostor za liječenje naših najosjetljivijih pacijenata, djece s malignim oboljenjima. U novom prostoru, djeca će imati vrhunsku skrb naših najboljih liječnika  i bolje uvjete za boravak i liječenje", rekao je zamjenik ministra zdravlja, prim. dr. Marijan Cesarik.

Radovi vezani uz preseljenje već su počeli. Na novoj lokaciji će biti osiguran odgovarajući prostor za boravak i liječenje tridesetak malih pacijenata, kao i prostor za dnevni boravak roditelja s djecom.

Ministarstvo zdravlja je Klinici za dječje bolesti odobrilo i zapošljavanje 19 novih liječnika i medicinskih sestara koji će malim pacijentima pružiti vrhunsku zdravstvenu zaštitu i skrb.

Preseljenje Zavoda za hematologiju i onkologiju prva je faza u dugoročnom rješavanju pitanja lokacije Klinike za dječje bolesti Zagreb. Ministarstvo zdravlja priprema dokumentaciju za projekt preseljenja cijele Klinike za dječje bolesti na novu lokaciju.

Tekst: Roditelji.hr

Foto: Profimedia