Već treći put zaredom, ali prvi put u jesenskom ruhu i u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO), ELLE predstavlja modnu manifestaciju Elle Boutique i dovodi vodeće modne dizajnere u jedan od naljepših muzejskih prostora u Zagrebu. Među njima su doajeni hrvatske modne scene – Branka Donassy i Ksenija Vrbanić, ali i Boudoir, Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, A’marie, Brand Sopar Collection, My Mon Mon sweet&petite, Price on Request, Link by Ogi Antunac, Hero4Heroes, Tara Fashion te Little Wonder, Marija Kulušić, Hippy Garden, The All, Klisab, ZETS Jewellery i Mammii Jewellery. Artikli domaćih dizajnera po promotivnim cijenama mogu se isprobati i kupiti na licu mjesta. A uz plaćanje Mastercard i Maestro karticom možete ostvariti i popust od 20 posto.

Očekuju vas i panel rasprave o održivom i društveno osviještenom pristupu modi i dizajnu!

Fast Fashion // Slow Fashion: etika i estetika; 13.00 h Uslijed ekstremnog ubrzanja proizvodnje i konzumacije mode te razvoja fenomena spore mode kao protuteži i čak izrazu bunta prema širenju fast fashion principa, otvaramo temu fast fashion vs. slow fashion s nekima od najznačajnijih modnih stručnjakinja i stručnjaka iz različitih rakursa. Pored etike, postoji li i estetika fast vs. slow fashion? Kakvi principi dominiraju na domaćoj modnoj sceni te koja je njihova pozadina? Koji trendovi dominiraju danas u svijetu i kakva je moguća tendencija za modnu budućnost? Što je najzahvalniji, a što najzahtjevniji aspekt rada u skladu sa slow fashion principima?

Moderira: Ana Fazekaš, Elle; Sudjeluju: modni dizajner Marija Kulušić; dizajner nakita Maja Miletić (Mammii Jewellery);  Saša Joka i Nada Mirković, Elle
kamo-za-vikend-na-elle-boutique-gdje-vas-ocekuje-100-hrvatski-dizajn

The Good Fight in Fashion: angažirana moda; 17.00 h Moda reflektira različite društvene tendencije i perturbacije, ali ponekad nosi i borbenu gestu te stoji na prvim linijama društvenih tektonskih pomaka. S nekolicinom fashion znalaca razgovaramo o različitim dimenzijama društvenog angažmana unutar mode, od strukture samoga poslovanja modnih brendova, prisutnosti i vidljivosti dizajnerica, preko promicanja održivosti i veganske mode, uključivanju predstavnika i predstavnica marginaliziranih skupina u modeling, do demokratični(ji)h principa unutar Tjedana mode, zagovaranja unutar određene društvene problematike te feminističkih parola koje šeću modnim pistama, na koje se načine u mainstream uključuju zeleni principi i održivost u modi...

Moderira: Ana Fazekaš, Elle; Sudjeluju: modni dizajner Gala Vrbanić (Price On Request; dizajner nakita Dina Šavorić (My Mon Mon); Tina Lončar & Maja Karnik, Elle; akademska slikarica Paulina Jazvić Partneri jesenskog izdanja Elle Boutiquea su Mastercard (omlijeno sredstvo plaćanja), Nespresso, Smartwater i Persil.
kamo-za-vikend-na-elle-boutique-gdje-vas-ocekuje-100-hrvatski-dizajn
zagreb 15.06.2019 elle, mastercard, dezmanov prolaz, elle boutique, prodaja, dizajneri, velvet,smartwater, filip hofer

Pridružite nam se 16. studenoga na cjelodnevnom druženju i otkrijte što je in ove sezone, a kući odnesite probrane, trendi komade s potpisom domaćih dizajnera. Vrata otvaramo u 10 ujutro i družimo se do 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Ulaz na Elle Boutique se ne naplaćuje.

Sve novosti pratite na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/570503647019713/

Kontakt za medije: Marina Živković m.zivkovic@adriamedia.hr 091 6500 763

Tekst: Elle

Foto: Filip Hofer