Ovan

Mali Ovnići koji će se roditi tijekom 2016. godine biti će uporni i tvrdoglavi, često tajnoviti i ne pretjerano emotivni. Radije će poduzimati promišljene i hrabre, premda u početku male, korake prema unaprijed zacrtanim ciljevima nego naglo srljati. Odrastat će prilično brzo i postati podrška roditeljima. Moći ćete se pouzdati u njih kada bude potrebno pričuvati mlađeg brata ili seku jer njihove će odlike biti odgovornost i razvijen osjećaj za pravdu. Također će se odlikovati inteligencijom i sposobnošću da brzo nađu izlaz iz problematičnih situacija. Ovi će mališani imati sluha za glazbu. Moguće je da će biti pomalo lijeni jer će smatrati da su njihove stvari na savršenom mjestu i nitko ih ne bi trebao dirati, što znači da vam se neće isplati pokušavati uspostavljati red u njihovoj sobi

Bik

Ovo će biti mudra, razumna i praktična djeca, naravno, koliko se to može odnositi na djecu. Zbog svoje će štedljivosti pomalo nalikovati na stare ljude, no bit će svakako zabavni, slatki, prijateljski raspoloženi i pravični. Lako će se prilagođavati novoj okolini te brzo stjecati prijatelje. Biti će rođeni vođe, a vaš će zadatak pritom biti da malo korigirate njihovo dominantno ponašanje. Bit će dobri i pouzdani prijatelji. Prema mnogim stvarima će imati stavove odraslih osoba, što će vas vjerojatno činiti ponosnima na njih. Prema svojim ciljevima koračat će sigurno i samopouzdano, ignorirajući manje prepreke na putu. Bit će vrlo realistični, pa će ponekad njihovo razumijevanje situacije biti čak ispravnije od onoga koji imaju odrasli ljudi

Blizanci

Ovi mališani biti će ljubazni, suosjećajni i poslušni te prilično pozitivni u svakom smislu. Dobri u vrtiću i u školi, impresionirat će svojim talentima i genijalnošću. Ako ćete zbog malog Blizanca, rođenog 2016., ikad morati kod ravnatelja škole, to će biti zato da čujete kako je vaše dijete talentirano i sposobno. Dobro će im ići crtanje i skiciranje, njihovi crteži će obično biti zanimljivi i neobični. Ako odlučite vašeg malog Blizanca upisati u neku umjetničku školu, možete očekivati da će njegove radove učitelji opisivati riječima poput „nesumnjivo osebujno“. I vjerojatno će jako voljeti životinje, pa će biti gotovo nemoguće odbiti mu da ima kućnog ljubimca.

Rak

Ovo će biti slatka, ljubazna i brižna djeca, te prilično savjesna u svakom pogledu, posebno po pitanju reda, čistoće i higijene. Već od djetinjstva pokazivat će sklonost ka zdravoj prehrani, a vrlo je vjerojatno da će biti izbirljivi i u drugim područjima života. Rakovi rođeni 2016. godine bit će prilično odgovorni i poslušni, te će sve vaše upute slušati pažljivo slušati. Ova djeca neće imati žestoke reakcije. Družit će se s pristojnom djecom i uvijek biti u dobrom društvu. Zaljubit će se u prilično ranoj dobi i prema voljenoj osobi uzgajati duboke, nježne osjećaje. Na vama će biti da budete strpljivi i pronađete prave riječi kojima ćete podržati vaše dijete. Budete li s njim gradili odnos pun razumijevanja, možete biti sigurni da imate najpouzdanijeg prijatelja na svijetu.

Lav

Ovo su pravi mali lavići. Mudri, neustrašivi i briljantni, rođeni vođe. Bit će neovisni i sigurni u svoje talente i sposobnosti. naravno, cijenit će podršku roditelja ali zapravo će je smatrati nepotrebnom. Možete biti sigurni da će ovi mališani očekivati da ih se smatra ravnima sebi i neće podnositi tepanje. Tražit će svoje pravo glasa na obiteljskim skupovima i prilično se uzrujati ako ih netko bude ignorirao. Bit će dobri učenici u školi, mada njihovo ponašanje možda neće uvijek biti primjerno, a razlog tome bit će njihova taština. Pokušajte razgovarati s vašim djetetom. No, morate biti pažljivi kako ne biste povrijedili njegove ambicije jer će, u tom slučaju, biti prilično teško povratiti njihovo samopouzdanje. Stoga, ako ne znate kako se postaviti prema tom problemu od početka, posavjetujte se s profesionalnim psihologom.

Djevica

Za ovaj horoskopski znak karakteristična je rodna podjela: djevojčice su snažno povezane s očevima, a dječaci su više povezani s majkama. Ovi mališani rado će boraviti kod kuće s članovima obitelji. Neće se osjećati ugodno sami kod kuće. Bit će vrlo talentirani ali istovremeno i vrlo sramežljivi. Bit će im teško otkriti svoj puni potencijal, bit će im potrebne pohvale i poticaj za svako postignuće. Trebat ćete pomoći vašim malim Djevicama rođenima 2016. da izgrade samopouzdanje, ali samo malo. Nađete li pravi način da to učinite, uvidjet ćete da su samodostatni i uspješni. Posebnu pažnju posvetite im u dobi između pete i sedme godine, te od 12. do 15. godine. Ovi mališani rado će pričati priče. Stoga, želite li pobliže upoznati svoje dijete, razgovarajte s njim što više. Možda otkrijete da pored vas raste budući poznati pisac.

Vaga

Djeca Vage koji će se roditi 2016. godine bit će suzdržana i razumna. Dobro će znati što žele i kako to mogu dobiti. Najradije će ulagati vrijeme i energiju u korisne aktivnosti. Procijene li, primjerice, da je matematika nešto što im neće trebati u budućnosti, morat ćete se dobro potruditi da ih uvjerite u suprotno. Ali ako se odluče za studij medicine, ništa ih neće spriječiti da postignu taj plemeniti cilj. Cijenit će pravdu više od ičega i loše podnositi ako stvari odu u suprotnom smjeru. Za njih neće biti zlatne sredine. Ova djeca dijelit će svijet na crno i bijelo, dobro i loše, ružno i prekrasno. S jedne strane to se može činiti kao negativna osobina, ali s druge, može im pomoći da pronađu nešto važnije u životu.

Škorpion

Oni će biti ljupki i zaljubljive prirode. No, svaka nova ljubavna zanesenost za njih će biti prilično ozbiljna. Nemojte se čuditi ako se vaš mali Škorpiončić po prvi put zaljubi već u vrtiću. Vrlo vjerojatno ćete morati s njime porazgovarati o tome i to ozbiljno. Ponekad će ta zaljubljivanja možda ići na štetu učenja ali nema potrebe da brinete o tome. To će se sve srediti. Oni će biti rođeni psiholozi, brižni i puni razumijevanja. Neki od njih možda i postanu profesionalni psiholozi. Dobro će im ići i strani jezici, povijest i biologija. Egzaktnim znanostima neće biti oduševljeni ali im neće ni predstavljati problem u školi. Jedna od najjačih osobina ove djece bit će njihova samokontrola koja će im pomoći da zadrže zdrav razum unatoč snažnim emocijama.

Strijelac

Strijelci rođeni 2016. biti će smirena, dovitljiva i razumna djeca, te dobri planeri. Imat će mnogo prijatelja i često biti „duše zabave“. Izabirat će ih za predsjednike razreda, sportskih udruženja i za domaćine zabava. Svjesni da su nevjerojatno dražesni, to će koristiti za postizanje svojih ciljeva. Bit će miljenici djedova i baka, učitelja i sportskih trenera. A kad smo kod sporta, vrlo vjerojatno će voljeti plesati, pa ćete im trebati pomoći da na tom području postignu veliki uspjeh. Nemojte ih ni pokušavati nagovarati da se predomisle oko planova za budućnost. U pozadini svojih glavica vrlo rano će stvoriti sliku onoga čime se žele baviti. Vaš će zadatak biti da ih podržite u tome i pomognete im ako bude potrebno.

Jarac

Ova djeca voljet će učiti i samim time postizat će odlične rezultate u školi. Zanimat će ih znanost i to ne površno, već dubinski. To ne znači da se neće rado igrati vani s prijateljima. Oni će uvijek činiti korak više od većine drugih – učiti više, voljeti jače i svjesnije kreirati svoj život. Nekad će se možda činiti da im hobiji uzimaju sve slobodno vrijeme, ali prije nego što reagirate, zapitajte se – je li to stvarno toliko loše? Sebe će smatrati prilično neovisnima i bit će skloni donositi odluke bez da se posavjetuju s odraslima

Vodenjak

Mnogi će ih smatrati „samodostatnima“, no iznimaka će naravno biti. Bit će prilično pametni, smireni i neće puno brinuti o tome što drugi misle o njima. Svoje će uspjehe uzimati zdravo za gotovo, ali neće patiti od sindroma zvijezde. Imat će zdrav pogled na svijet. Bit će dobri savjetnici kada odrastu. Sjajni su slušatelji, pa će ih ljudi smatrati zanimljivim sugovornicima. Krasit će ih strpljenje pa će biti u stanju provoditi sate u rješavanju nekog teškog zadatka. Na što će više prepreka nailaziti, veće će im zadovoljstvo biti ustrajati na svom cilju. Za njih će važiti uzrečica „tiha voda brijege dere“. Možda neće biti najbrži ali u svemu što rade na kraju će postizati dobre rezultate.

Ribe

Ova će djeca biti vrlo emotivna i sentimentalna, ali istovremeno i mudra, hladnokrvna i uspješna. Krasit će ih darežljivost ali ne i nemarnost. Bit će obdareni dobrom intuicijom, neki od njih će moći predviđati budućnost. Imat će razvijeno suosjećanje i pažljivost. Mnogi od njih bit će sanjivi, što će biti u sukobu s njihovim nastojanjima da postignu nešto konkretno. Često će se sudbina morati pobrinuti da ih uvuče u neke događaje kako bi ih spustila s oblaka na zemlju. No, bit će u stanju donositi iznenađujuće ispravne odluke u ključnim trenucima. Loše će podnositi laži, lako će naći uvrijeđenima ali to neće pokazivati. Bit će kreativni, a njihov potencijal će se biti vidljiv u više umjetničkih područja. Kada rodite bebu Ribu 2016., pripremite se na beskrajan niz čuda i iznenađenja, većinom ugodna.

Foto: Profimedia