Kako komunicirati s djecom novog doba?

Konferencija Mliječni zub - odgajati znanjem i srcem dovodi u Zagreb svjetski renomirane stručnjake i pedagoge na temu odgoja djece rane i predškolske dobi

Jesu li današnje odgojne vještine i kompetencije u skladu s potrebama djece? Kako se uspješno nositi s izazovima roditeljstva? Kako komunicirati s djecom suvremenog doba? O tim važnim i još uvijek pomalo tabu temama, 9. i 10. ožujka u Kongresnom centru Forum Zagreb, govorit će slavni danski pedagog Jesper Juul, govornik i autor brojnih knjiga, od kojih je najpoznatija svjetski bestseller Vaše kompetentno dijete, danska psihologinja i autorica popularnih naslova Danski odgoj djece i Igranje na danski način Iben Sandahl i trenutno vodeća regionalna zvijezda i traženi predavač na temu odgoja i poticanja ranog razvoja dječje inteligencije, autor NTC sustava učenja dr. Ranko Rajović. Iben Sandahl će prije konferencije i osobno promovirati hrvatsko izdanje svoje knjige Danski odgoj djece, u izdanju Egmonta.

"Roditeljstvo je jedna od najljepših, ali i najizazovnijih uloga u životu, za koju ne postoji škola. Odgajajući i vodeći svoju djecu, i sami iznova učimo o sebi. Na tom putu često dolazi do nerazumijevanja, stoga smo pozvali neke od vodećih stručnjaka iz područja odgoja da s nama podijele svoja iskustva i znanja, kako bi svatko za sebe pronašao osobni način komunikacije s vlastitim djetetom", izjavila je Daniela Kos, organizatorica konferencije.

Odnos s djetetom u prvim godinama života važan je temelj za njegov kasniji uspjeh u životu, a prva konferencija Mliječni zub - odgajati znanjem i srcem u fokus stavlja odgoj djece rane i predškolske dobi. Više od 20 govornika kroz brojna predavanja, radionice i okrugle stolove upoznat će publiku s najnovijim spoznajama iz pedagogije, psihologije i komunikologije o tome kako učinkovito komunicirati s djecom podržavajući njihov intelektualni i emotivni razvoj te postati uspješniji odgojitelji i roditelji.

Konferencija se održava pod stručnim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, a službena voda konferencije je Jana "Voda s porukom". Naš portal Roditelji.hr jedan je od medijskih pokrovitelja konferencije.

Više informacija: http://mlijecnizub.hr

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Svako dijete ima pravo biti Sigurno, Jako i Slobodno

Ove godine, točnije 4. i 5. travnja 2019.…

Ne možete djetetu dati previše osjećaja sigurnosti i povezanosti

Što o zajedničkom spavanju s djecom misli danska…

Životne kompetencije i vještine djeca trebaju razviti već u vrtiću

Godi Keller, Verity Campbell-Barr i Laila Gustavsson, vrhunski…

Pročitajte i:

alergija na ambroziju

Alergije na ambroziju su u konstantnom porastu. Kako se učinkovitije boriti protiv ovog korova?

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv ambrozije, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, uz…

Lipanjska Sensa je s nama, a uz nju i dar...

Potražite na kioscima novu, lipanjsku Sensu uz koju vas očekuje dar, knjižica Zdravo & Fino…

Znate li što vas čeka u budućnosti?

Već je odavno poznato da ulaganje u infrastrukturu i tehnologiju nije samo važno, nego je…

besplatne kreativne radionice

Ljeto u Cesarcu - besplatne ljetne kreativne radionice za djecu

Ako ste školarci između 6 i 18 godina onda je pred vama zanimljivo ljeto u…