Kako komunicirati s djecom novog doba?

Konferencija Mliječni zub - odgajati znanjem i srcem dovodi u Zagreb svjetski renomirane stručnjake i pedagoge na temu odgoja djece rane i predškolske dobi

Jesu li današnje odgojne vještine i kompetencije u skladu s potrebama djece? Kako se uspješno nositi s izazovima roditeljstva? Kako komunicirati s djecom suvremenog doba? O tim važnim i još uvijek pomalo tabu temama, 9. i 10. ožujka u Kongresnom centru Forum Zagreb, govorit će slavni danski pedagog Jesper Juul, govornik i autor brojnih knjiga, od kojih je najpoznatija svjetski bestseller Vaše kompetentno dijete, danska psihologinja i autorica popularnih naslova Danski odgoj djece i Igranje na danski način Iben Sandahl i trenutno vodeća regionalna zvijezda i traženi predavač na temu odgoja i poticanja ranog razvoja dječje inteligencije, autor NTC sustava učenja dr. Ranko Rajović. Iben Sandahl će prije konferencije i osobno promovirati hrvatsko izdanje svoje knjige Danski odgoj djece, u izdanju Egmonta.

"Roditeljstvo je jedna od najljepših, ali i najizazovnijih uloga u životu, za koju ne postoji škola. Odgajajući i vodeći svoju djecu, i sami iznova učimo o sebi. Na tom putu često dolazi do nerazumijevanja, stoga smo pozvali neke od vodećih stručnjaka iz područja odgoja da s nama podijele svoja iskustva i znanja, kako bi svatko za sebe pronašao osobni način komunikacije s vlastitim djetetom", izjavila je Daniela Kos, organizatorica konferencije.

Odnos s djetetom u prvim godinama života važan je temelj za njegov kasniji uspjeh u životu, a prva konferencija Mliječni zub - odgajati znanjem i srcem u fokus stavlja odgoj djece rane i predškolske dobi. Više od 20 govornika kroz brojna predavanja, radionice i okrugle stolove upoznat će publiku s najnovijim spoznajama iz pedagogije, psihologije i komunikologije o tome kako učinkovito komunicirati s djecom podržavajući njihov intelektualni i emotivni razvoj te postati uspješniji odgojitelji i roditelji.

Konferencija se održava pod stručnim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, a službena voda konferencije je Jana "Voda s porukom". Naš portal Roditelji.hr jedan je od medijskih pokrovitelja konferencije.

Više informacija: http://mlijecnizub.hr

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Jesper Juul: Od odgoja do odnosa

U izdanju nakladne kuće Harfa izašla je knjiga…

Jesper Juul

Jesper Juul i njegova djela nastavljaju živjeti s nama

Danski obiteljski terapeut Jesper Juul ustaljene je principe…

Svako dijete ima pravo biti Sigurno, Jako i Slobodno

Ove godine, točnije 4. i 5. travnja 2019.…

Ne možete djetetu dati previše osjećaja sigurnosti i povezanosti

Što o zajedničkom spavanju s djecom misli danska…

Pročitajte i:

Dođite na ogledne satove i upišite novu sezonu ART radionica za male i velike!

Pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje i Petre Popović, magistre edukacije likovne kulture…

Novi broj National Geographica otkriva rađanje Europe i prvih Europljana

Europljani koji žive danas, u bilo kojoj zemlji, raznovrsna su mješavina drevnih predaka koji potječu…

Volite štrudle? Onda se u rujnu vidimo u Jaškovu

Jedno od onih događanja na koje dođete nakon što ste tjedan dana postili pa da…

Znanstvene radionice časopisa National Geographic Hrvatska na otoku Krku

Ako ljetujete na Krku, svakako povedite svoje mališane u Omišalj i Njivice na znanstvene radionice…