Kad se male (i velike) ruke slože, nastane humanitarni projekt ‘Potrči malo, pomogni puno’

Krajem travnja u Pregradi održat će se humanitarna utrka 'Potrči malo, pomogni puno'

Trećaši iz Osnovne škole Janka Leskovara iz Pregrade, uz učenje imaju pune ruke posla. Naime, naveliko pripremaju sve za humanitarnu utrku 'Potrči malo, pomogni puno', kojom žele prikupiti sredstva za djecu među njima, slabijeg imovinskog statusa i to kako bi svi zajedno mogli sudjelovati u terenskoj nastavi naziva Škola u prirodi.

'Gotovo svake godine udruže se roditelji djece koja idu na terensku nastavu Škola u prirodi, da zajedničkim snagama skupe financijska sredstva za djecu slabijeg imovinskog stanja. Tako smo se i mi ove godine udružili i skupljamo financijska sredstva za ukupno 35 učenika. Prethodnih godina obično su se pekli kolači, izrađivali ukrasi i čestitke povodom Božića i Uskrsa, no kako danas ima puno udruga koje na taj isti ili sličan način skupljaju financijska sredstva za svoje projekte, došli smo do zaključka da bi trebali osmisliti neki drugi način prikupljanja sredstva. Tako je u tom razmišljanju pala ideja za humanitarnu utrku i predavanja', govori nam Silvija Jurak iz O.Š. Janka Leskovara.

Naime, osim utrke, bit će organizirana i radionica zdrave hrane te predavanje 'Zdrava prehrana za cijelu obitelj', koje će voditi Natalie Knezić, gastro blogerica čija je priča o tome kako je izgubila 50 kilograma i posve preokrenula stil života, nadahnula mnoge. O tome pročitajte ovdje. Magistra psihologije Tea Brezinšćak će pak govoriti na temu 'Izazovi odrastanja u cyber svijetu - sve što znamo i ne znamo', a program koji će voditi Davor Dretar Drele, upotpunit će i glazbeni sadržaji.

'Danas je sve više bolesti koje su posljedica stresa, a najpoznatiji lijek protiv stresa je trčanje. Isto tako sve više se ljudi bori s pretilošću, čak po nekim studijama i sve više djece ima takvih problema, stoga nam se činilo zanimljivim da svi zajedno malo naučimo i o zdravoj prehrani i kako pripremati zdrave obroke. Isto tako sve više ljudi, posebice djece postaje 'ovisno' o društvenim mrežama, internetu, igricama… pa smo odlučili pozvati stručnu osobu da nam ukaže na to koliko odrastanje u cyber svijetu ima svojih dobrih i loših strana, kako mi roditelji to malo vremena što nam ostane između posla i svakodnevnih obaveza možemo kvalitetno iskoristiti sa svojom djecom, koliko je za njihov psihički razvoj bitno baviti se njima…', kazala nam je još Silvija.

Utrka će se održati 22. travnja, a pred trkačima (čija će kotizacija preusmjerena u humanitarne svrhe, a svi ste pozvani da se prijavite - ovdje) bit će simboličan izazov - staza od 4 ili pak 8 kilometara. Službeni početak programa je u 10 sati, a start utrke u 12 sati. Svaki trkač dobit će na poklon majicu, glinenu medalju (dječji ručni rad) i zahvalnicu, startni broj s čipom za mjerenje vremena, a za prva tri mjesta osigurani su poklon paketi. Nakon utrke svi trkači dobivaju obrok, piće i dozu dobrog druženja. Ali i dobro raspoloženje zbog činjenice da su svojim angažmanom pomogli djeci u potrebi.

Više o programu doznajte ovdje!

Tekst:
Izvor: sretna.story.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , , , , , ,

Vezano uz temu

Može li edukacija promijeniti prehrambene navike u djece?

Pretilost je bolest koja zahvaća brojnu populaciju diljem…

18. Terry Fox Run 24. rujna na Jarunu

Cjelokupan iznos prikupljen u okviru 18. izdanja akcije…

Međunarodni tjedan dojenja u znaku otvaranja prve banke humanog mlijeka kod nas

Povodom obilježavanja 27. Međunarodnog tjedna dojenja (1.-8. kolovoza)…

Neka vašu trudnoću podržava zdrava i uravnotežena prehrana

Uz pravilnu prehranu trudnice će se osjećati bolje,…

Pročitajte i:

Božićna čarolija očekuje vas i u Svetoj Nedelji

Advent se slavi različitim programima za djecu u cijeloj zemlji. Evo što nam je pripremila…

Ljubav u pokretu - put do maksimalnih potencijala djece i mladih

Ovakve divne programe želimo što više promovirati u cijeloj zemlji i slušati kako djeca uče…

Bajkoviti svijet Sjevernog pola nova atrakcija zagrebačkog Adventa

Na glavnom zagrebačkom trgu krije se ulaz u svijet mašte koji vodi do bajkovitog Sjevernog…

Više tjelovježbe - bolje ocjene u školi

Djeca koja su tjelesno aktivnija imaju bolje rezultate na testovima iz matematike i čitanja, sugerira…