Maša i medvjed interaktivna je predstava za djecu nastala prema istoimenom animiranom crtanom filmu koji se pak oslanja na rusku narodnu priču, a o njezinoj popularnosti svjedoči i činjenica da je u regiji odigrana više od 500 puta, u Hrvatskoj dosad 72 puta, a zbog velikog interesa su u svakom hrvatskom gradu u kojem je dosad gostovala odigrana i do put šest puta (Šibenik 6 predstava, Osijek 5 predstava, Rijeka 3 predstave, Karlovac 2 predstave).

Predstava u trajanju od 45 minuta u potpunosti je prilagođena dječjem uzrastu, a prikazom prijateljskog odnosa između nestašne Maše i smirenog medvjeda koji zajednički, u suradnji s djecom iz publike, pobjeđuju zločestog čarobnjaka Zloćka Boćka, postiže se interakcija glumaca s djecom. Autor predstave koja naglašava važnost ljubavi i prijateljstva te međusobnog razumijevanja, uvažavanja i tolerancije je Saša Pantić, srpski glumac, scenarist i redatelj koji je režirao je više od 15 dječjih predstava. Likove utjelovljuju akademski glumci Andrija Kovač, Jelena Krkić te Aleksandar Radović u alternaciji s redateljem predstave Pantićem, dok su kostimi i scenografija djelo Bojana Četkovića.

jos-jedan-termin-za-interaktivnu-djecju-predstavu-masa-i-medvjed

Predstava Maša i medvjed u izvedbi Mašinog pozorišta dobila je zahvalnicu od Udruženja mama s otoka Cresa, a u Zagreb je dovodi agencija Spotlight iz Osijeka, odnosno Igor Mlinarević, koji je pokrenuo volontersku scenu u Osijeku, a trenutno radi na brojnim projektima usmjerenima na mlade i kulturu.

Ulaznice za ovaj interaktivni i edukativni kazališni komad, koji je osvojio srca zagrebačkih klinaca mogu se kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 40 kuna (ulaznice trebaju kupiti svi, neovisno o dobi).

Tekst i foto: press