Na stranici www.pokrenipromjenu.hr možete izraditi personaliziranu video poruku za sve bitne žene u vašem životu i pozvati ih da redovnim kontrolama osiguraju sebi zdraviji život.

U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli gotovo 2500 žena, a gotovo 1000 ih izgubi bitku s ovom teškom bolešću. Rak dojke najučestaliji je tumor u žena u Hrvatskoj i drugi najučestaliji tumor uopće. Redovitim preventivnim pregledima, kao što su ultrazvuk dojke i mamografija, ali i samopregled, bolest se može otkriti u dovoljno ranoj fazi u kojoj su izgledi za ozdravljenje veliki. Statistike pokazuju kako više od 90 posto bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju i ispravno liječi. Petogodišnje preživljenje u tom je slučaju 96 posto.

Ultrazvuk dojke spada u redovnu kontrolu sveobuhvatnog sistematskog pregleda kojeg se preporučuje obaviti barem jednom godišnje, no takav je pregled skup, a nije uključen u osnovnu zdravstvenu zaštitu koju dobivamo kroz zdravstveno osiguranje HZZO-a. Stoga osiguravajuće kuće nude široku ponudu proizvoda dodatnog zdravstvenog osiguranja koje obuhvaća i takvu vrstu pretraga.

GRAWE Hrvatska d.d. u mjesecu borbe protiv raka dojke, poziva sve žene da, ako još nisu, po vrlo prihvatljivoj cijeni ugovore policu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja GRAWE VITAL u listopadu i svoje usluge po polici mogu koristiti odmah, što znači da odmah mogu otići na sistematski pregled koji uključuje i UZV dojki.

I zato, ne čekajte jer je rak dojke, ako je dijagnosticiran dovoljno rano, u potpunosti izlječiv. Razmislite – koga volite? A što činite po tom pitanju?

jeste-li-znali-da-svaka-deseta-zena-u-hrvatskoj-oboli-od-raka-dojke-mozda-je-poznajete

Tekst i foto: promo