Savršeno nesavršena ljepota – na prvu to izgleda kao nešto u potpunosti kontradiktorno, pogrešno postavljeno i u najmanju ruku nejasno. Tako barem poručuju s društvenih mreža, reklamnih panoa, iz medija... Isti trendovi, savršena lica koja nalikuju jedno drugome, simetrija ondje gdje je nikad nije  bilo  (niti je treba biti) uljepšana stvarnost i savršena usklađenost ono je što nas sve više okružuje.

No, gdje je tu životnost, jedinstvenost, Gdje smo tu mi? Gdje je ono nesavršeno što nas čini savršenima? Gdje je posebnost kojom se ističemo, autentičnost koju bismo trebali darovati ovom svijetu ?

Odgovori su vrlo blizu, intuitivno se otvaraju kad shvatite da su vaš život, vaša ljepota i vaša autentičnost lijepi i potrebni ovom svijetu upravo zato što ne nalikuju niti jednoj drugoj. Kao što priroda svakom svom plodu daruje specifičan izgled, svatko od nas na svome licu i tijelu nosi svoju priču. Japanci to savršeno nesavršenstvo nazivaju wabi  sabi i prema tom principu uređuju svoj okoliš, životni prostor, a dodali bismo i – ljepotu. Na sreću, nakon savršeno uređenih  i „ispeglanih“ fotografija na Instagram profilima i tisućama jednako odjevenih i našminkanih koji ne prikazuju nikakvu autentičnost već samo kopiju kopije koja kopira neku kopiju od prije, stvari se ipak mijenjaju. A mijenjaju se onda kad prihvatimo sebe, bogatstvo koje nosimo u sebi i oblik koji nam je darovan. Osobe  koje na svoju ljepotu gledaju kao dar, koje su svjesne da izvanjsko ne vrijedi bez onog unutarnjeg. Koje njeguju sebe nježno i dubinski, kako uostalom zaslužuje svatko od nas. Koje blagost ne pokazuju samo prema drugima, nego i prema sebi.

Koje dopuštaju da njihovo cijelo biće govori, koje nisu prazan list papira po kojem crtaju trendovi, nego vjera i ljubav prema sebi. Svi su ljudi čudesni i, svjesni toga, mogu ovim svijetom koračati hrabro jer mu daruju jedinstvenost.

jeste-li-vidjeli-novi-broj-sense

A sve nove pretplatnike magazin Sensa i Zlatarnice Prahir daruju s Amitié narukvicom prijateljstva, veselih tonova i s raznolikim privjescima od srebra, s cirkonima i bez njih.

Požurite po novi broj magazina Sensa.

jeste-li-vidjeli-novi-broj-sense

Tekst i foto: promo