Ljubav se skriva u malim stvarima, u detaljima koji život znače. Udruga slijepih Zageb i društveno poduzeće Sfera Visia u sklopu projekta Sapuni s točkicama pripremili su posebnu ediciju sapuna u obliku srca. Sapune su nazvali "Čista ljubav", "Prava ljubav"i "Ljubav u zaleđu". Dostupni su na web shopu, za pojedince i za tvrtke.

jeste-li-vec-culi-za-sapune-s-tockicama

Posebnost većine sapuna su točkice, dodirom osjetljive, koje podsjećaju na Brailleovo pismo, pismo kojim se služe slijepe osobe. Ono se koristi i danas, usporedo ili, bolje rečeno, usprkos modernim tehnologijama. Kakve god bile mogućnosti računala i ekrana, poseban je doživljaj, kako za videće tako i za slijepe osobe, uzeti knjigu u ruke i čitati list po list.

Podržavanjem ovog projekta i kupnjom proizvoda dajete aktivan doprinos zapošljavanju slijepih i slabovidnih osoba. Zaposlenje nije samo životna nužnost, ono ima i psihološku dimenziju. Pojedinac koji svakodnevno radi i stvara ispunjen je i pridonosi razvoju društva, ne osjeća da mu je na teret. Pravo na rad je jedno od temeljnih ljudskih prava i podržavanjem ovog projekta omogućujete upravo to.

jeste-li-vec-culi-za-sapune-s-tockicama

Tekst i foto: sapunistockicama.com