Centar Pričaj mi poziva na predstavljanje novoga projekta „Ku-kuc! Priča je unutra“ u subotu 20. listopada u 11 sati u zagrebačkoj Laubi. Pripremaju se zanimljivosti za roditelje i djecu: odrasli će biti upoznati s novim didaktičkim pomagalom koje donosi niz poticajnih ideja i prijedloga za igru temeljenu na pričama i korištenju lutaka, dok se za djecu priprema radionica na kojoj će uz interaktivne aktivnosti biti ispričana šumska priča iz „Ku-kuc“ kutije.

Riječ je o projektu kojega su osmislile hrvatske psihologinje potaknute bogatim iskustvom i znanjem iz područja dječje razvojne psihologije, a u čijem se središtu nalazi priča i materijali koji potiču igru, zajedničko provođenje vremena, komunikaciju, kreativnost, učenje... Za to je edukativno pomagalo Centar Pričaj mi već primio dvije nagrade, a trenutačno im veliku podršku pruža švedska zaklada „Reach for Change“, čiji je rad posvećen projektima koji pridonose kvaliteti života djece diljem svijeta.

Autentičnost igre „Svojim pristupom didaktičko pomagalo 'Ku-kuc! Priča je unutra' nudi nešto sasvim drukčije od danas uobičajenih sadržaja kojima su djeca izložena: vraća izvornost i autentičnost igre, nudi alternativu provođenju prekomjernog vremena pred televizorom i računalom, daje priliku za kreiranje posebnih načina igranja svake obitelji“, rekla je Mathea Milošević, voditeljica projekta i istaknula da je kreativno rješenje namijenjeno djeci i odraslima.

Projekt je u prvoj fazi tijekom 2017. godine omogućio da edukativno pomagalo stigne do brojnih bolnica, dječjih vrtića i odgojno-obrazovnih ustanova zahvaljujući donatorima u sklopu kampanje grupnoga financiranja, a novo izdanje kutije „Ku-kuc! Priča je unutra“ sa šumskom pričom sada je dostupno roditeljima i zainteresiranoj javnosti.

Zaživjelo socijalno poduzetništvoProjektom je zaživjela i ideja socijalnoga poduzetništva, budući da su u izradu materijala za „Ku-kuc“ kutiju angažirane udruge koje okupljaju ranjive društvene skupine, poput udruga Kamensko, Ozana, Srce Rijeka, IKS te socijalne zadruge Pružimo ruke.

jesenska-igra-uz-sumsku-ku-kuc-pricu-i-lutke

Tekst i foto: press