Jesenska igra uz šumsku „Ku-kuc“ priču i lutke

Centar "Pričaj mi" poziva roditelje i djecu na predstavljanje novoga projekta "Ku-kuc! Priča je unutra" u subotu 20. listopada 2018. u 11 sati u zagrebačkoj Laubi, Prilaz baruna Filipović 23a.

Centar Pričaj mi poziva na predstavljanje novoga projekta "Ku-kuc! Priča je unutra" u subotu 20. listopada u 11 sati u zagrebačkoj Laubi. Pripremaju se zanimljivosti za roditelje i djecu: odrasli će biti upoznati s novim didaktičkim pomagalom koje donosi niz poticajnih ideja i prijedloga za igru temeljenu na pričama i korištenju lutaka, dok se za djecu priprema radionica na kojoj će uz interaktivne aktivnosti biti ispričana šumska priča iz "Ku-kuc" kutije.

Riječ je o projektu kojega su osmislile hrvatske psihologinje potaknute bogatim iskustvom i znanjem iz područja dječje razvojne psihologije, a u čijem se središtu nalazi priča i materijali koji potiču igru, zajedničko provođenje vremena, komunikaciju, kreativnost, učenje… Za to je edukativno pomagalo Centar Pričaj mi već primio dvije nagrade, a trenutačno im veliku podršku pruža švedska zaklada "Reach for Change", čiji je rad posvećen projektima koji pridonose kvaliteti života djece diljem svijeta.

Autentičnost igre "Svojim pristupom didaktičko pomagalo ‘Ku-kuc! Priča je unutra’ nudi nešto sasvim drukčije od danas uobičajenih sadržaja kojima su djeca izložena: vraća izvornost i autentičnost igre, nudi alternativu provođenju prekomjernog vremena pred televizorom i računalom, daje priliku za kreiranje posebnih načina igranja svake obitelji", rekla je Mathea Milošević, voditeljica projekta i istaknula da je kreativno rješenje namijenjeno djeci i odraslima.

Projekt je u prvoj fazi tijekom 2017. godine omogućio da edukativno pomagalo stigne do brojnih bolnica, dječjih vrtića i odgojno-obrazovnih ustanova zahvaljujući donatorima u sklopu kampanje grupnoga financiranja, a novo izdanje kutije "Ku-kuc! Priča je unutra" sa šumskom pričom sada je dostupno roditeljima i zainteresiranoj javnosti.

Zaživjelo socijalno poduzetništvo Projektom je zaživjela i ideja socijalnoga poduzetništva, budući da su u izradu materijala za "Ku-kuc" kutiju angažirane udruge koje okupljaju ranjive društvene skupine, poput udruga Kamensko, Ozana, Srce Rijeka, IKS te socijalne zadruge Pružimo ruke.

 

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Žirafa Suli dobila je nastavak priče - pokušajte je osvojiti!

Suli je svakako najpoznatija dugovratka u našoj zemlji. Nakon što je prošle godine u slično…

Sveti Nikola u društvu hrvatskih sportskih zvijezda

Blagdanska groznica sve je bliže Zagrebu. Djeca s velikim nestrpljenjem očekuju dolazak Svetog Nikole.

Radionice Holističko majčinstvo

Potpuno nova radionica za mame, uz mali broj polaznica, uskoro kreće u Zagrebu

S novim brojem National Geographic Hrvatska u borbi za američki zapad!

Novi pokušaji da se smanje zaštićena područja prirode pokreću rasprave usađene u povijest i kulturu.…