Jelena Pervan, autorica brojnih slikovnica za djecu, otvorila Kuću od priča

Kuća od priča dom je sve djece koja obožavaju slušati i stvarati priče, ali i one djece koja se sa slovima bore i ne uspijevaju izraziti predivne ideje koje nose u sebi

Zagreb je dobio Kuću od priča, jedinstveno mjesto koje okuplja male kreativce koji vole smišljati, pripovijedati i pisati priče, ali i djecu koja zbog određenih teškoća ili snažnog otpora, ne uspijevaju izraziti svoje misli onako kako bi htjeli.

Programi Jelene Pervan djecu potiču na kritičko promišljanje vlastitih i tuđih ideja te im omogućuju da na poznate situacije pogledaju iz druge perspektive i tako, "hodajući u cipelama" svojih likova, pronalaze rješenja za vlastite izazove u životu.

Dječja spisateljica i novinarka Jelena Pervan iza sebe ima 11 objavljenih knjiga za djecu i niz održanih književnih radionica u knjižnicama, školama i vrtićima diljem Hrvatske. Posebnu su popularnost među djecom stekle njezine serije slikovnica o medvjediću Hrkalu te šašavim bakterijama Mrljeku i Prljeku, a osim u knjižnicama, Jelena je čest gost u rehabilitacijskim centrima s obzirom na to da se dodatno educirala za rad s djecom s teškoćama u razvoju s kojima provodi programe senzoričkog pričanja priča. Ujedno, svojim radom doprinijela je razvoju Udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori gdje je radila kao asistent na programu za djecu s teškoćama u razvoju te suradnik u odnosima s javnošću.


Programi za školarce, predškolce i djecu s teškoćama u razvoju

Nakon pomnog osluškivanja djece, roditelja i učitelja, odlučila je otvoriti Kuću od priča:

"Pisanje i čitanje nepopularne su aktivnosti, djeca pokazuju otpor, lektira ih ne zadovoljava, školsko gradivo je veliko, a mjesta za improvizaciju i kreativnost je malo. Djeca žele novu perspektivu, opuštenu atmosferu, prostor za slobodno izražavanje i stvaralaštvo koje se ne vrednuje ocjenama već unutarnjim zadovoljstvom. Moja je misija ohrabriti ih da pronađu svoj glas i pomoći im da raspršene ideje pretoče u zanimljive tekstove kojima će se ponositi." – objašnjava Jelena Pervan

Kuća od priča nudi nekoliko vrsta redovnih programa od kojih valja istaknuti program kreativnog pisanja za školarce Ups! Upao sam u priču, kreativni program za predškolce Pričanac te jedinstveni program senzoričkog pripovijedanja za djecu s teškoćama u razvoju Leti, leti priča.

Osim redovnih programa, djeca će u Kući od priča moći sudjelovati u povremenim tematskim radionicama kreativnog pisanja, pričaonicama te sličnim iskustvenim radionicama koji slave ljepotu i vrijednost priča u životima djece. Adresa Kuće je u Harambašićevoj 32 (Maksimir) u Zagrebu.

*Za sve dodatne informacije o programima zavirite na sljedećoj poveznici.

ili na Facebook stranici

IG: kucaodprica

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Kako potaknuti razvoj devet vrsta inteligencije kod djece

U subotu 6. listopada 2018. s početkom u…

Potaknite kreativno pisanje kod vaše djece

Voditeljica radionice kreativnog pisanja za djecu, Tatjana Barat,…

Pročitajte i:

VIDEO: Kad tate zaplešu balet sa svojim kćerima!

Prekrasno je vidjeti malene balerine koje uče plesati balet, ali kad im se pridruže tate…

Hilaria Baldwin: 'Nisam očekivala ovakav ishod kad sam danas došla na pregled'

Hilaria Baldwin, supruga američkog glumca Aleca Baldwina, na svom Instagram profilu objavila je vijest koju…

Što se dogodi kad roditelji potpuno izbace tehnologiju i ekrane iz obiteljskog života?

Najlakše je upaliti crtiće ili dati im mobitel. Možda smo se nekada zaklinjali da to…

Marijana Mikulic

Marijana Mikulić: 'Život s troje djece čisti je ringišpil'

Svi znamo koliko su zdrava prehrana i tjelesna aktivnost važne, kako za fizičko, tako i…