Život kroz dramatizaciju u Dubrovniku nastavak je autorskog projekta studentice Akademije dramske umjetnosti, Nine Križan, i mag.soc.ped. Ive Grgić, a prepoznat od udruge za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže na čiju se inicijativu i u organizaciji nastavio provoditi u Dubrovniku.

Život kroz dramatizaciju sastoji se od socijalno pedagoških radionica, dramskih radionica te rada na predstavi. Cilj projekta je doprinijeti izgradnji i razvoju kreativnog obrazovanja u institucijama zaduženim za odgoj i obrazovanje djece bez adekvatne roditeljske skrbi. Nadalje, Život kroz dramatizaciju usmjeren je na razvijanje socijalnih vještina što dovodi do jačanja samopouzdanja te stvaranja pozitivnije slike o sebi.

Dramski tekst Usudi se letjeti nadahnut je pričama poznatih autora koji se u svojim djelima bave temama koje su bliske djeci i mladima. Kroz rad na dramskom tekstu i predstavi, polaznici radionica učili su o asertivnoj komunikaciji, timskom radu, prihvaćanju različitosti, fazama nastanka kazališne predstave te kreativnom izražavanju.

Projekt je proveden uz podršku Doma za djecu Maslina, Grada Dubrovnika te Dubrovačkih ljetnih igara.

Voditeljice radionica su Iva Grgić i Nina Križan, asistentica u realizaciji predstave je Nina Gojić, a u predstavi sudjeluju Antoni, Antonela, Cvita, Duje, Ivana, Lucija, Matea i Zlatko.

Tekst i foto: promo