Jeste li ikada razmišljali kako je biti dijete? Često govore da mi odrasli zaboravljamo kako je to biti dijete. Pa, uskočimo na tren u njihove cipele i prisjetimo se vlastitog djetinjstva. Veselje, radost, smijeh, bezbrižnost, ponekad suze, tuga, nepravda i bol – ali uvijek, na kraju svake priče, na kraju svakog dana čeka nas topla i sigurna luka – brižan roditelj.

Nažalost, neka djeca rađaju se u nepovoljnim uvjetima, teškim okolnostima i okruženju u kojemu nema prilike za bezbrižno i sretno djetinjstvo puno ljubavi i pažnje. No, svatko zaslužuje drugu priliku jer nijedno dijete ne bi smjelo odrastati samo. Upravo zato postoje SOS Dječja sela koja se brinu za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

Jedno od najsnažnijih, temeljnih načela naše udruge, Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, jest SOS mama/SOS tata, osoba koja je spremna svoj život posvetiti misiji stvaranja obitelji za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Osigurati djeci brižan dom u obiteljskom okruženju, te im omogućiti da odrastaju u poštovanju, ljubavi i sigurnosti.

Upravo za takvim osobama traga Udruga SOS Dječje selo Hrvatska, a ako ste se i vi prepoznali u tekstu, ne dvojite, već se prijavite na natječaj.

Klikom na link: natjecaj.sos-dsh.hr saznajte više informacija o tome što znači biti SOS mama/SOS tata.

Tekst i foto: press