Darovita djeca su potencijalno najkorisniji članovi društva u koje se, nažalost, često uopće ne ulaže. U Centru za male izumitelje osmišljen je program koji će poticati i njegovati darovitost malih budućih genijalaca, izumitelja, znanstvenika i inovatora.

Prvi projekt programa je pametna kuća, koju će djeca sama izraditi i putem naučiti principe funkcioniranja kompjuterizirane kuće. U programu su djeci na raspolaganju robotski laboratorij te didaktički materijali zadnje generacije koji će im omogućiti kreativan rad.

O programu...

Ovaj program namijenjen je djeci koja su zainteresirana za tehniku i tehnologiju i objedinjuje tehničku edukaciju, poduzetništvo, inovativnost, jednostavnu robotiku i elektroniku i pružit će djeci mogućnost da ostvare svoje izume, isprobaju svoje patente i razvijaju kreativnost, samopouzdanje i prošire svoja znanja.

Program vode apsolvent fizike i tehnike, Filip Mužina i dipl. Ing. Paolo Zenzerović, nagrađivani inovator, voditelj tehničkih radionica i predsjednik Hrvatskog društva za edukacijsku tehnologiju.

Program se odvija ponedjeljkom od 18 sati u prostoru Fora radionica, Zumbulska 25, Zagreb.

Foto: Thinkstock