Ova radionica/igraonica pripada području medijske pismenosti. Potekla je s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu i namijenjena je roditeljima djece predškolske i školske dobi.

Ako roditelji medije ne dovode u pitanje, teško da će ih djeca dovoditi. Medijska tehnologija i procesi razvijaju se nezamislivom brzinom i čini se da smo sve dalje od pravih odgovora, ali jedno sigurno možemo naučiti, a to je da postavljamo prava pitanja.

Festival o pravima djece poziva roditelje da se prijave na besplatnu jednodnevnu radionicu – igraonicu za roditelje “Sve što znamo o medijima nismo nigdje naučili” koja će se održati u dva termina: u ponedjeljak, 5. listopada i u utorak, 6. listopada od 18 do 20 sati u Kinu Tuškanac u Zagrebu. U radionici može sudjelovati 15roditelja.

Igraonica traje dva sata. Autorice Medijske igraonice su doc. dr. sc Josipa Mihić, dr. sc. Miranda Novak i mag. oec. Alma Čakmazović s doktorskog studija Prevencijska znanost – Prevencija mentalnih i ponašajnih poremećaja i promocija mentalnog zdravlja. Mentorica programa je prof. dr. sc. Josipa Bašić.

Roditelji se mogu prijaviti na nmucko@unicef.hr najkasnije do ponedjeljka 5. listopada do 12 sati.

Tekst: Festival o pravima djece

Foto: Profimedia