Humanitarnim projektom učenika do ljepšeg parka Kuće Ljubavi

U Kući ljubavi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na Savici-Šancima, u četvrtak 31. ožujka upriličen je program primopredaje donacija prikupljenih ovogodišnjim humanitarnim projektom „Poduzetni za Uskrs“, kojega je četvrtu godinu zaredom provela Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Ove korizme poduzetnim učenicima i nastavnicima u izradi uskrsnih ukrasa priključili su se Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" i Udruga "Smiješak za sve". Posebnu podršku projektu pružili su glumci Renata Sabljak i Goran Bogdan, a pjevačica Ivana Husar Mlinac pridružila se učenicima i nastavnicima i na prodajnoj izložbi u Arena Centru.

U toplom ozračju u ime nositelja projekta "Poduzetni za Uskrs" donaciju je predala ravnateljica PGEŠ Katarina Zrinski Antonela Šimunović, a u ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije donaciju je preuzeo v.d. voditelj Kuće Berislav Janjić.

Tom je prilikom ravnateljica Šimunović istaknula: "Učenici i nastavnici Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski već dugi niz godina djeluju volonterski i humanitarno. Uvijek nam je cilj pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Naši učenici i nastavnici pokazuju veliku svijest o potrebi pomaganja drugima i uvijek iznova dokažu kako imaju veliko srce, ali isto tako da su sposobni, kreativni i poduzetni."

I.Husar_A.Simunovic_B.Janji¦ç

Voditelj Kuće na daru je srdačno zahvalio u ime korisnika Kuće ljubavi, najavivši da će ista sredstva biti namijenjena za obnovu, sanaciju i opremanje dječjeg parka te je nazočne podrobnije upoznao s radom kuće koja je trenutno popunjena.

Svojim je dolaskom ukućane Kuće Ljubavi uveselila i Ivana Husar Mlinac koja je, kako kaže "slaba" na najmlađe i naglasila kako ih treba zaštiti. Vrlo se rado priključila akciji te je pohvalila inicijativu uključivanja učenika u projekte koji im daju priliku da pokažu svoju kreativnost i nekome pomognu.

U okviru programa primopredaje donacije u iznosu 5000 kuna, održana je i edukativna radionica "Igraj se i rasti" za maloljetne majke i trudnicu, s ciljem upoznavanja Caritasovih korisnica na koji način didaktičke igračke pridonose razvoju djeteta. Prije radionice, kroz prezentaciju "Kockice pričaju priču", sudionici programa upoznali su se sa Story Teller Cube didaktičkim igračkama.

Tekst i foto: press

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Druženje sa štićenicima Udruge za sindrom Down

Udruga za sindrom Down – Zagreb, Rotary klub…

Riječke studentice dentalne medicine u velikoj humanitarnoj misiji

Studentice dentalne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci…

Pošaljite kuvertu punu ljubavi

Učinite ovo Valentinovo posebnim i podijelite radost, nadu…

Pročitajte i:

Novi program klaunovadoktora za djecu s poteškoćama u razvoju

Karavan Orkestar interaktivna je glazbena predstava klaunovadoktora kreirana za djecu i mlade s teškoćama u…

29. Dana beba, djece i trudnica

Od 7. do 9. travnja trudnice, djeca i roditelji opet dolaze na svoje jer u…

Sanja Pilić po treći put dobitnica Nagrade „Grigor Vitez“

Savez društava Naša djeca Hrvatske ove je godine organizirao 49. dodjelu Nagrade „Grigor Vitez” književnicima/književnicama…

Premijera komične opere Pimpinone za mlade i odrasle

Tri mlade operne pjevačice Valentina Mekovec, Maja Mužar i Manda Sviben utjelovit će ulogu Vespette…