Ove korizme poduzetnim učenicima i nastavnicima u izradi uskrsnih ukrasa priključili su se Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ i Udruga „Smiješak za sve“. Posebnu podršku projektu pružili su glumci Renata Sabljak i Goran Bogdan, a pjevačica Ivana Husar Mlinac pridružila se učenicima i nastavnicima i na prodajnoj izložbi u Arena Centru.

U toplom ozračju u ime nositelja projekta „Poduzetni za Uskrs“ donaciju je predala ravnateljica PGEŠ Katarina Zrinski Antonela Šimunović, a u ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije donaciju je preuzeo v.d. voditelj Kuće Berislav Janjić.

Tom je prilikom ravnateljica Šimunović istaknula: „Učenici i nastavnici Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski već dugi niz godina djeluju volonterski i humanitarno. Uvijek nam je cilj pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Naši učenici i nastavnici pokazuju veliku svijest o potrebi pomaganja drugima i uvijek iznova dokažu kako imaju veliko srce, ali isto tako da su sposobni, kreativni i poduzetni.“

humanitarnim-projektom-ucenika-do-ljepseg-parka-kuce-ljubavi

Voditelj Kuće na daru je srdačno zahvalio u ime korisnika Kuće ljubavi, najavivši da će ista sredstva biti namijenjena za obnovu, sanaciju i opremanje dječjeg parka te je nazočne podrobnije upoznao s radom kuće koja je trenutno popunjena.

Svojim je dolaskom ukućane Kuće Ljubavi uveselila i Ivana Husar Mlinac koja je, kako kaže „slaba“ na najmlađe i naglasila kako ih treba zaštiti. Vrlo se rado priključila akciji te je pohvalila inicijativu uključivanja učenika u projekte koji im daju priliku da pokažu svoju kreativnost i nekome pomognu.

U okviru programa primopredaje donacije u iznosu 5000 kuna, održana je i edukativna radionica „Igraj se i rasti“ za maloljetne majke i trudnicu, s ciljem upoznavanja Caritasovih korisnica na koji način didaktičke igračke pridonose razvoju djeteta. Prije radionice, kroz prezentaciju „Kockice pričaju priču“, sudionici programa upoznali su se sa Story Teller Cube didaktičkim igračkama.

Tekst i foto: press